Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καταιγίδες και πολλά χιόνια σε όλη τη χώρα – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

– 12 μποφώρ έφτασαν οι άνεμοι στην Ηλεία!
– Kλειστοί δρόμοι και πτώσεις δέντρων στην Αχαϊα
– Απαγορευτικό για Ιόνιο αλλά και Σαλαμίνα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα  στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Λόγω του χιονού απαραίτητη είναι η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων για τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου και των Τριών Πέντε Πηγαδιών, στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στους δρόμους Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου και Καστοριάς-Αμυνταίου, καθώς επίσης στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας – Βλάστης (στα 12 τελευταία χιλιόμετρα).

Τα πλοία

Απαγορευτικό απόπλου των πλοίων εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο – Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Άγιο Κωνσταντίνο για Σποράδες. Απο το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου “Αλκυόνη” για Ψαρά – Μεστά και του “Μακεδών” για Τζια. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο,ενώ από την Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα-Λευκίμη και Ιόνια νησιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Πρίνου-Καβάλας. Από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα.  Οι επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

Δελτίο θυελλωδών ανέμων για το Βόρειο και Νότιο Ιόνιο, το Νοτιοδυτικό, Ανατολικό, Δυτικό και Νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος, τη Θάλασσα Κυθήρων, Σάμου, Ρόδου, Καστελόριζου, Πατραϊκό και Καρπάθιο Πέλαγος, εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. 

O καιρός αύριο

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιονια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8. Θερμοκρασία: σε πτώση.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών. Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε πτώση.

Ο καιρός την Δευτέρα

Στα ανατολικά και νοτια χωρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χωρας. Στην υπόλοιπη χωρά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Μακεδονία. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε