Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καταλήψεις: Αυξάνονται σε γυμνάσια-λύκεια, μειώνονται στα πανεπιστήμια

Καταλήψεις: Αυξάνονται σε γυμνάσια-λύκεια, μειώνονται στα πανεπιστήμια

Ξεπέρασαν τα 600 τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας που τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε όλη τη χώρα, δε λειτουργούν λόγω κατάληψης των μαθητών 648 σχολεία. Οι μαθητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις και δεν υποχωρούν, ζητώντας να λυθούν άμεσα τα προβλήματα με τις ελλείψεις βιβλίων και καθηγητών.

Την ώρα που για το θέμα υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το ζήτημα των βιβλίων εξομαλύνεται με γρήγορους ρυθμούς, αφού καθημερινά αποστέλλονται τα βιβλία στις διευθύνσεις εκπαίδευσης μαζικά.

Στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τώρα, οι καταλήψεις έχουν μειωθεί και πλέον τα υπό κατάληψη τμήματα φτάνουν τα 96. Ωστόσο, το εξάμηνο να χαθεί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ ) σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει φθάσει σε κομβικό σημείο, σημειώνοντας πως πολλές σχολές παραμένουν κλειστές παρά τις αντίθετες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών τους.

Τονίζουν δε ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται αδιαφορία, ανοχή, αν όχι και ενθάρρυνση σε τέτοιες ενέργειες εκ μέρους θεσμικών οργάνων των Ιδρυμάτων!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρατείνονται οι εγγραφές αλλά παραμένει στον “αέρα” το εξάμηνο

Οι καταλήψεις καλά κρατούν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και σχολεία

O χάρτης των υπό κατάληψη σχολείων

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία – Άνοιξαν ήδη στη Λαμία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε