Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατάληψη στην Aspis στην Κηφισίας – Παραπέμπεται ο Π. Ψωμιάδης

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Δεκάδες εξαγριωμένοι ασφαλισμένοι της Ασπίδας εισέβαλαν το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της εταιρίας και τα κατέλαβαν.

Και ενώ το βασανιστήριο με χιλιάδες ασφαλισμένους συνεχίζεται περιμένοντας πότε θα πάρουν τα λεφτά τους από τις αποζημιώσεις, μερικές δεκάδες εξ αυτών το απόγευμα κατέβαλαν τα γραφεία της Aspis Real Estate που είναι θυγατρική της Aspis Bank, δηλαδή το “θεματοφύλακα” της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατέλαβαν τα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στον 6ο όροφο του κτιρίου επί της Κηφισίας απέναντι από το μέγαρο του ΟΤΕ. 

Φωνάζοντας συνθήματα εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας και κόλλησαν πανώ στους τοίχους τα οποία καταφέρονταν εναντίον του κ. Ψωμιάδη για τον οποίο γράφουν ότι “έκλεψε τους κόπους μιας ζωής”. 

Εν συνεχεία τα πνεύματα πήραν φωτιά καθώς στο κτίριο έφτασε συγγενής του κ. Ψωμιάδη με τους διαδηλωτές να απαιτούν να τους πει πού ακριβώς βρίσκεται το σπίτι του κ. Ψωμιάδη προκειμένου να πάνε εκεί να διαμαρτυρηθούν. Όπως είναι φυσικό δεν έμαθαν τελικά αυτό που ήθελαν και προς στιγμήν επικράτησε ένταση με τους ασφαλισμένους να πετούν αυγά.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του NewsIt

Η παρουσία της αστυνομίας προς το παρόν είναι διακριτική. 

Παραπέμπεται σε δίκη ο Π. Ψωμιάδης

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης, παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται και ο καταζητούμενος συνεργάτης του, Ανδρέας Λοϊζος. Οι δικαστές του Συμβουλίου κρίνουν ότι ο Παύλος Ψωμιάδης και ο συνεργάτης του πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος της, πλαστογραφίας μετά χρήσεως που αφορά την υπόθεση της εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επίμαχη επιστολή, που απεδείχθη πλαστή, είχε προσκομιστεί από τον κατηγορούμενο στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να καλυφθεί άνοιγμα που εμφάνιζε η ΑΣΠΙΣ – ΠΡΟΝΟΙΑ και να της επιτραπεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Με το βούλευμα διατάσσεται η διατήρηση της χρηματικής εγγύησης ύψους 100 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία από τον ανακριτή, καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε