Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατάληψη του εργοστασίου Πετζετάκις στη Σίνδο από απλήρωτους εργαζόμενους

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Στην αυλή του εργοστασίου με σκηνές και υπνόσακους βρίσκονται από τις 24 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2010.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 9 Δεκεμβρίου 2010 διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μάλιστα απο τις 24 Μαρτίου 2011 έως τις 29 Μαρτίου έκαναν απεργία πείνας, όμως λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την απεργία πείνας και συνεχίζουν την κατάληψη στον αύλιο χώρο του εργοστασίου με 24ωρες βάρδιες, καθώς το εργοστάσιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του απο τον Σεπτέμβριο του 2010.

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Όπως δήλωσε στο Νewsit ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Πανέλλης “έχουμε κουραστεί από τον εμπαιγμό της διοίκησης όπου όλο μας λένε πως θα πληρωθούμε και τίποτα δε γίνεται. Το μόνο που έχουμε λάβει είναι το δώρο Χριστουγέννων του 2010 και αυτό μετά από καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και μήνυση κατά του εργοδότη. Η κατάστασή μας είναι τραγική. Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί από εμάς ξεγράφουμε τα παιδιά μας από τα Πανεπιστήμια. Απευθύνω έκκληση μέσω του Newsit, να μας πει κάποιος την αλήθεια. Εάν το εργοστάσιο δεν ξαναλειτουργήσει να μας πληρώσουν, να μας αποζημιώσουν και να ψάξουμε αλλού δουλειά. Εάν λειτουργήσει να μας πουν πότε θα γίνει αυτό και πότε θα πληρωθούμε, με εγγυήσεις”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των εργαζομένων Γ.Πανέλλης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε