Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καταστράφηκαν περιουσίες στη Βιάννο – Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά, κάηκαν τα δίκτυα άρδευσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εικόνα καταστροφής στη Βιάννο από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα και συνεχίζει να κατακαίει περιουσίες.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής (10 οχήματα, 20 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και δυο ελικόπτερα) που δίνουν πραγματική μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φορά των ανέμων αλλάζει συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέχεις αναζωπυρώσεις.

Τα ξημερώματα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και σήμανε συναγερμός. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Κάτω Βιάννου και του Χόνδρου, ενώ κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι όλο το δυτικό τμήμα της Βιάννου. Ακόμη και το δημαρχείο ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια. Τα συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Ο Εμμανουήλ Αγαπούλακης, αντιδήμαροχος της Βιάννου, μετέφερε στο NewsIt την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά. Κάηκαν δεκάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα, ενώ έχουν καταστραφεί και τα δίκτυα ύδρευσης.

Κανείς από τους κατοίκους των οικισμών που εκκενώθηκαν δεν κινδύνευσε. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Βιάννου και είναι ασφαλείς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαση φωτιάς στη Βιάννο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Κρήτη: Αιματηρό επεισόδιο στη Βιάννο – Τους πυροβόλησε γιατί βιντεοσκοπούσαν τη φωτιά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε