Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του Λ. Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank

Κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του Λ. Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank

– Για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ισχύει ήδη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
– Ο επιχειρηματίας έχει εκφράσει την επιθυμία επιστροφής χρημάτων από τηνΕλβετία τα οποία έχουν δεσμευτεί
– Σκοπός του ήταν με την επιστροφή χρημάτων να κάνει χρήση του νόμου που προσφέρει ακαταδίωκτο
– Την προσφυγή για την κατάσχεση είχαν κάνει μέτοχοι της παλιάς τράπεζας

Τη συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, που χορηγούσε η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, διέταξε το Πρωτοδικείο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή, που κατέθεσαν μέτοχοι της παλαιάς τράπεζας, επικαλούμενοι ζημία την οποία υπέστησαν από τις εν αγνοία τους ενέργειες του έως πρότινος ισχυρού άνδρα, αλλά και στελεχών της Proton Bank.

Το δικαστήριο διατάσσει ότι υπό κατάσχεση τελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των κατηγορουμένων, αλλά και όσα βρίσκονται «εις χείρας τρίτων» μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ.

Σε βάρος του επιχειρηματία, αλλά και σε βάρος 29 προσώπων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα σε εταιρίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για πέντε κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο Λαυρεντιάδης όπως είναι γνωστό έχει αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο επιχειρηματίας είχε εκφράσει την επιθυμία επιστροφής των χρημάτων  που βρίσκονται στην Ελβετία, αξιώνοντας όμως προηγουμένως να αποδεσμευθούν από τους λογαριασμούς του. Το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση, πριν ολοκληρώσει το πόρισμα του για την υπόθεση, ο οποίος όμως το είχε απορρίψει και προχώρησε στο αίτημα άσκησης δίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου δεν απέρριψαν το αίτημα του Λαυρεντιάδη, αλλά του απάντησαν ότι θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτό μόνον αν βρεθεί ασφαλής τρόπος, ώστε τα χρήματα να έρθουν πίσω στην Τράπεζα χωρίς να μεσολαβήσουν παρένθετα πρόσωπα ή άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί. Με άλλα λόγια να αποδεσμευθούν τα χρήματα με μόνο σκοπό και προορισμό την εισροή τους στα ταμεία της Τράπεζας Proton.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ισχύ η απαγόρευση εξόδου για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε