Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κατάθεση Καπελέρη για υπόθεση διαφθοράς στο ΥΠΟΙΚ

Ως ύποπτος κατέθεσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη που ερευνά την υπόθεση περιπτώσεων ανείσπρακτων προστίμων του υπουργείου Οικονομικών για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης που εξετάστηκε στο κτίριο του ΣΔΟΕ , κατέθεσε ως ύποπτος διάπραξης αξιοποίνων πράξεων, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός μετά από δημοσιεύματα του Τύπου για την ύπαρξη “παραμηχανισμού”, στο Υπουργείο Οικονομικών που καθυστερούσε ή εμπόδιζε την είσπραξη των προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , που συνέδεαν το θέμα με την παραίτηση του κ.Διομήδη Σπινέλη από το υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία επιβολής των προστίμων είχε ανασταλεί μετά από δύο εγκυκλίους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, η μία εκ των οποίων προερχόταν από τον κ. Καπελέρη. Στην εγκύκλιο αυτή ο κ.Καπελέρης ανέφερε ότι επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα και ζητούσε την αναστολή της είσπραξης.

Ο κ. Καπελέρης υποστηρίζει πως δεν έχει καμία ποινική εμπλοκή, καθώς δεν χαρίστηκε κανένα πρόστιμο.

Τα επίμαχα πρόστιμα, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν συνολικά τα 15 εκατομμύρια ευρώ, αφορούσαν το 2010 και το 2011 και σύμφωνα με τον κ.Καπελέρη έχουν επιβληθεί σε πρατηριούχους για εκπρόθεσμες εγγραφές στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ για το πετρέλαιο θέρμανσης .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε