Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Καταθέτει η οικιακή βοηθός του Άντη Χατζηκωστή

Η δημοσιογράφος και κατηγορούμενη Έλενα Σκορδέλη φτάνει στο δικαστήριο Λευκωσίας. ΦΩΤΟ Sigma
Η δημοσιογράφος και κατηγορούμενη Έλενα Σκορδέλη φτάνει στο δικαστήριο Λευκωσίας. ΦΩΤΟ Sigma

Η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός του Άντη Χατζηκωστή που είδε το δράστη και θα τον περιγράψει καταθέτει σήμερα, τρίτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι απαντήσεις που θα κληθεί να δώσει η κατηγορούμενη Έλενα Σκορδέλη. Υποθήκευσε την περιουσία της και πήρε δάνειο 4 εκατ. ευρώ για να αγοράσει μετοχές του “Σίγμα”. Έπρεπε να πληρώνει 35.000 ευρώ το μήνα δόση! Γιατί και από πού τα έβρισκε;

Δεύτερη μέρα της δίκης για την δολοφονία του Α. Χατζηκωστή

Συνεχίστηκε την Τρίτη για δεύτερη μέρα ενώπιον του τριμελούς κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακρόαση της υπόθεσης της στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ”Δίας” και της τηλεόρασης ”Σίγμα”, Άντη Χατζηκωστή.

Συγκλονισμό προκάλεσε στο κακουργιοδικείο η προβολή βιντεοταινίας που λήφθηκε από την Αστυνομία τη νύχτα της στυγερής δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή. Την προβολή της ταινίας ζήτησε η κατηγορούσα αρχή και τα πλάνα προκάλεσαν συγκλονισμό στους παρευρισκομένους ιδίως στους συγγενείς του θύματος που ξέσπασαν σε λυγμούς.

 
Η υπεράσπιση έφερε ένσταση για την προβολή του βίντεο κάνοντας λόγο για χρονοτριβή στη διαδικασία.
 
Η κατηγορούσα αρχή επέμεινε στην προβολή των εικόνων επικαλούμενη λόγους αυτοψίας διότι όπως ειπώθηκε στο κακουργιοδικείο η εικόνα μπορεί να δώσει στο 3μελές σώμα που εκδικάζει το έγκλημα την ακριβή διάσταση της σκηνής του εγκλήματος.
 
Ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου απέρριψε την ένσταση και επέτρεψε την προβολή του βίντεο που έλαβε ο Γιώργος Αναστασίου, Υπαστυνόμος και υπεύθυνος φωτογράφησης και βιντεογράφησης της σκηνής του εγκλήματος.
 
Ο κ. Αναστασίου κατέθεσε τα τεκμήρια που έλαβε από τη σκηνή. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε ακόμα την προβολή όλων των πλάνων από τη σκηνή του εγκλήματος όπως και έγινε.
 
Ο υπαστυνόμος Αναστασίου ανέφερε ένα προς ένα τα τεκμήρια που συνέλεξε, αρχίζοντας από το τεκμήριο υπ’ αριθμόν ένα και φτάνοντας στο τεκμήριο υπ’ αριθμόν 11 με τα ίχνη του ελαστικού της μοτοσυκλέτας με την οποία φαίνεται να διέφυγε ο δράστης.
 
Ο κ. Ανδρέου κλήθηκε από την κατηγορούσα αρχή να εξηγήσει το σχεδιάγραμμα που έκανε έξω από την οικία του Άντη Χατζηκωστή.
Όπως εξήγησε ο Υπαστυνόμος επειδή η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη σημείωσε μόνο δυο σπίτια, όπως του υποδείχθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης.
Ακολούθως κλήθηκε η μάρτυρας κατηγορίας Νατάσα Αναστασιάδου Λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας, ειδικός στη λήψη φωτογραφιών, για να εξηγήσει τις φωτογραφίες που τράβηξε από το εσωτερικό της οικίας του δεύτερου κατηγορουμένου Τάσου Κρασοπούλη.
 
Όπως εξήγησε όλες οι φωτογραφίες λήφθηκαν καθ’ υπόδειξην του αξιωματικού, και λήφθηκαν από το εσωτερικό της οικίας του κ. Κρασοπούλη.
Στην αντεξέταση η υπεράσπιση παρουσίασε τις δικές της φωτογραφίες που καταχώρησε ως τεκμήρια και λήφθηκαν από το εξωτερικό μέρος του σπιτιού, ρωτώντας αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφού όπως υποστήριξε γύρω από την οικία υπάρχουν πολλά παράθυρα.
Η μάρτυρας συμφώνησε ότι η φωτογράφηση των αντικειμένων που έκανε μπορεί να γίνει και από την εξωτερική πλευρά του σπιτιού.
 
Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε την Τρίτη στο δικαστήριο

Ώρα: 13:30

Έληξε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της στυγερής δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ”Δίας” και της τηλεόρασης ”Σίγμα”, Άντη Χατζηκωστη, με την κατάθεση του Υπαστυνόμου Ανδρέα Ανδρέου. Η νέα δικάσιμος έχει οριστεί για την Τετάρτη στις 9:00 το πρωί. 

Ωρα 12:00

Έντονα συγκινησιακό είναι το κλίμα εντός της αίθουσας αφού προβάλλεται βίντεο από τη σκηνή του εγκλήματος, το οποίο ξυπνά δυσάρεστες μνήμες. Η υπεράσπιση έφερε ένσταση για την προβολή του βίντεο κάνοντας λόγο για χρονοτριβή στη διαδικασία.
 
ΩΡΑ 11:40
Μετά τη σύντομη διακοπή η διαδικασία άρχισε ξανά. Κατέθεσε ο Γιώργος Αναστασίου, Υπαστυνόμος και υπεύθυνος φωτογράφησης και βιντεογράφησης της σκηνής του εγκλήματος. Ο κ. Αναστασίου κατέθεσε τα τεκμήρια που έλαβε από τη σκηνή.
 
Τι έγινε στο δικαστήριο μέχρι αυτή την ώρα:
 
Κατά την πρώτη φάση της ακροαματικής διαδικασίας η οποία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, κλήθηκε να καταθέσουν οι μάρτυρες, Ανδρέας Ανδρέου, ο οποίος είναι Αρχιαστυφύλακας και υπηρετεί στην Τροχαία Αστυνομία και η φωτογράφος της Αστυνομιας Νατάσα Αναστασιάδου.
 
Ο κ. Ανδρέου κλήθηκε από την κατηγορούσα αρχή να εξηγήσει το σχεδιάγραμμα που έκανε έξω από την οικία του Άντη Χατζηκωστή. Αφού επεξήγησε τι ακριβώς σημείωσε, ρωτήθηκε από την υπεράσπιση, γιατί έχει καταγράψει μόνο δυο σπίτια.
 
Όπως εξήγησε επειδή η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη σημείωσε μόνο δυο σπίτια, όπως του υποδείχθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης.
Ακολούθως κλήθηκε η μάρτυρας κατηγορίας Νατάσα Αναστασιάδου, ειδική φωτογράφος για να εξηγήσει τις φωτογραφίες που τράβηξε από το εσωτερικό της οικίας του δεύτερου κατηγορουμένου Τάσου Κρασοπούλη.
 
Η μάρτυρας εξήγησε ότι όλες οι φωτογραφίες λήφθηκαν καθ’ υπόδειξην του αξιωματικού, και από το εσωτερικό της οικίας του κ. Κρασοπούλη.
Η υπεράσπιση με τη σειρά της κατέθεσε τις δικές της φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξε ιδιώτης φωτογράφος από το εξωτερικό της οικίας του κ. Κρασοπούλη.
 
Μάλιστα ζητήθηκε από τη μάρτυρα να αναφέρει ένα είναι δυνατόν κάποιος να αντιληφθεί τι υπάρχει στο εσωτερικό του σπιτιού από έξω. Η μάρτυρας ανέφερε ότι μπορεί να δει κάποιος το εσωτερικό του σπιτιού, λόγω των παραθύρων που υπάρχουν, οπότε αυτά που είδε ο Χατζηγεωργίου μπορεί να τα είδε και από το εξωτερικό του σπιτιού

Μάρτυρες και κατηγορούμενοι φτάνουν στο δικαστήριο. ΦΩΤΟ Sigma

Ώρα 10:30: 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Έλενας Σκορδέλη, Μ. Κυπριανού, προσπαθεί αυτή την ώρα να αποδείξει ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φ. Χατζηγεωργίου δεν πήγε ποτέ στο σπίτι του Τ. Κρασοπούλη. Για το σκοπό αυτό παρουσιάζει δικές του φωτογραφίες  οι οποίες δείχνουν το εξωτερικό του σπιτιού του Κρασοπούλη. Όπως αναφέρει ο κ. Κυπριανου, ο Χατζηγεωργίου γνώριζε το εσωτερικό του σπιτιού λόγω των πολλών και μεγάλων παραθύρων που υπάρχουν.

Ώρα 09:30:
Καταθέτει αυτή την ώρα η φωτογράφος της Αστυνομιας Νατάσα Αναστασιάδου, η οποία σχολιάζει τις φωτογραφίες που τράβηξε από το εσωτερικό της οικίας του Τάσου Κρασοπούλη.
 
Ώρα 09:10:
Κατέθεσε ο Αρχιαστυφύλακας Τροχαίας Λευκωσίας Αντρέας Αντρέου, ο οποίος εξηγεί το τοπογραφικό σχέδιο έξω απο το σπίτι όπου έγινε ο φόνος, και επεξηγεί τα τεκμήρια που βρέθηκαν με βάση τις φωτογραφίες της Αστυνομίας.
 
Ώρα 08:35:
Ξεκίνησε για δεύτερη μέρα η ακρόαση της υπόθεσης της στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ”Δίας” και της τηλεόρασης ”Σίγμα”, Άντη
Χατζηκωστη.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έξω από τα Δικαστήρια Λευκωσίας. ΦΩΤΟ Sigma
Αργότερα αναμένεται να καταθέσει η οικιακή βοηθός, η οποία που μένει ακριβώς απέναντι από το σημείο όπου έγινε η δολοφονία. Η γυναίκα είδε το δολοφόνο να τρέχει μετά το φονικό, και η περιγραφή της κρίνεται εξαιρετικά σημαντική αφού ενισχύει την κατάθεση του Φάνη Χατζηγεωργίου. Η εξέταση και η αντεξέταση θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια μεταφραστή.
ΦΩΤΟ Sigma
 
Η διαδικασία θα συνεχιστεί καθημερινά μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα οριστεί και νέα δικάσιμος.
Κατηγορούμενοι είναι τα αδέλφια Έλενα Κρασοπούλη Σκορδέλη και Τάσος Κρασοπούλης καθώς και ο Ανδρέας Γρηγορίου, οι οποίοι αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.
 
Η κατηγορούσα αρχή τούς απήγγειλε κατηγορίες, οι οποίες είναι από τις σοβαρότερες του ποινικού κώδικα και επισύρουν ποινή μέχρι δια βίου φυλάκιση.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε