Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατέληξε 79χρονος απο εγκεφαλίτιδα

Την τελευταία του πνοή άφησε 79χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης με συπτώματα εγκεφαλίτιδας που οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης πρόκειται για έναν απο τους ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, που οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου. Οπως ανακοινώθηκε επίσης, ο 79χρονος είχε πολύ βαρυ ιατρικό ιστορικό.

Από τους υπόλοιπους 9 ασθενείς, συνεχίζει η ανακοίνωση, που έχουν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο μας με εργαστηριακή διάγνωση της νόσου, ένας είναι σε μέτρια αλλά βελτιούμενη κατάσταση, επτά νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση και ένας έχει ήδη λάβει εξιτήριο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται οτι στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς με λοίμωξη του Δυτικού Νείλου εμφανίζουν ήπιες εκδηλώσεις. Σε μικρό μόνο ποσοστό (κάτω του 1%) και κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, εμφανίζονται επιπλοκές όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν καλή πορεία.
 

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός για τα κρούσματα εγκεφαλίτιδας στη Μακεδονία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε