Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κατέρρευσε Βρετανική εταιρεία ταξιδίων – 5.000 τουρίστες δεν θα έρθουν στην Ελλάδα!

– 16.000 συνολικά οι εγκλωβισμένοι σε Ελλάδα και Τουρκία
– Οι διακοπές για 50.000 έχουν καταστραφεί
– Νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό κυρίως σε Κέρκυρα και Ρόδο
– Τι λένε στο Newsit παράγοντες του τουρισμού

Δεκαέξι χιλιάδες επιβάτες αυτή την στιγμή είναι μετέωροι κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία μετά την κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας διοργάνωσης ταξιδίων Goldtrail.

Για την Ελλάδα η Goldtrail είχε κλείσει 5.000 θέσεις από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.
‘Οπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Γιάννης Ευαγγέλου, μόνο για την Κέρκυρα είχαν κλειστεί 1.200 θέσεις οι οποίες θα μείνουν κενές, ενώ υπολογίζεται οτι 800 τουρίστες βρίσκονται ήδη στην χώρα μας και θα επιστρέψουν στην Βρετανία.

Αυτή την στιγμή στην Κέρκυρα βρίσκονται 150 βρετανοί τουρίστες οι οποίοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους την Δευτέρα με έξοδα του βρετανικού κράτους, ωστόσο θα πρέπει από σήμερα να πληρώσουν από την τσέπη τους την διαμονή τους.

‘Οπως τόνισε ο κ. Ευαγγέλου όλοι οι Βρετανοί τουρίστες σε τέτοιες καταστάσεις καλύπτονται από την Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όμως πρόσθεσε οτι η κατάρρευση της Goldtrail σημαίνει οτι κάποιοι που ήταν να περάσουν τις διακοπές τους στην χώρα μας, τώρα δεν πρόκειται να έρθουν.

Η εταιρεία, με έδρα το Σάρεϊ ιδρύθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και πουλούσε κατά κύριο λόγο πακέτα διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, τέθηκε σε αναγκαστική διαχείρηση.

  Η CAA δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους μετά τις διακοπές του. Οι πτήσεις από την Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά, όμως όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμά τους.

  Όσοι ταξιδιώτες επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καθώς η Goldtrail δεν θα πραγματοποιήσει άλλες πτήσεις και τα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί δεν θα ισχύουν πλέον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε