Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κατέσχεσαν 400.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα

Κατέσχεσαν 400.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα

Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί αρκετά οι περιπτώσεις κατάσχεσης λαθραίων προϊόντων καπνού από την Ελλάδα, μέσω της Βουλγαρίας, σύμφωνα με επιθεωρητή της συνοριακής αστυνομίας.

Τελωνειακοί επιθεωρητές στη διάβαση Ίλιντεν, στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας, εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 800 χαρτοκιβώτια, που περιείχαν 400.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, σε ρουμανικό φορτηγό που μετέφερε μανταρίνια.

Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που προστίθεται σε μία σειρά κατασχέσων λαθραίων προϊόντων καπνού απο την Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, οι βουλγαρικές συνοριακές αρχές είχαν κατασχέσει φορτία με 770.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα, στις συνοριακές διαβάσεις Κούλατα και Ίλιντεν.

Νωρίτερα, στις 3 Ιανουαρίου στη πόλη Χάσκοβο, στη νότια Βουλγαρία, η αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, συνέλαβε τρία άτομα και κατέσχεσε 115.000 πακέτα τσιγάρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών της Βουλγαρίας, το 2010 κατασχέθηκαν περισσότερα από 242 εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Την περίοδο 2007-2009, οι αρμόδιες αρχές είχαν κατασχέσει περίπου 50 εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε