Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καθαρά τα νερά σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Καθαρά τα νερά σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης πραγματοποίησε έλεγχο στις ακτές του μετά από το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ και με ανακοίνωση του ενημερώνει τους δημότες του ότι τα νερά της περιοχής δεν έχουν επιμολυνθεί με πετρελαιοειδή κατάλοιπα

Ο δήμος επίσης δημοσιοποιεί τα ευρήματα ώστε οι δημότες να είναι απολύτως ενημερωμένοι!

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται: “Δεν έχει γίνει επιμόλυνση με πετρελαιοειδή κατάλοιπα στη θάλασσα εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο που παρήγγειλε ο Δήμο από τα χημικά εργαστήρια «Chemico»* με έδρα τη Θεσσαλονίκη”.

Επίσης, ο δήμος τονίζει μεταξύ άλλων: “με οδηγίες του εργαστηρίου, έγιναν εφτά υδροληψίες σε διάφορα σημεία της πόλης, σε απόσταση από 1 έως 15 μέτρα από την ακτή και σε τρία διαφορετικά βάθη, στην επιφάνεια, σε βάθος ενός μέτρου και σε βάθος 1,5 μέτρου.

Σε όλες τις αναλύσεις ο Χημικός Μηχανικός που είχε την ευθύνη του ελέγχου, κ. Αναστάσιος Παγώνης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Σύμφωνα με τις παραπάνω χημικές αναλύσεις και βάσει της Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΣ και τις διατάξεις της οδηγίας 2006/7/ΕΚ, δεν έχει γίνει επιμόλυνση του παραπάνω προς εξέταση δείγματος με πετρελαιοειδή κατάλοιπα (μαζούτ, πετρέλαιο κλπ). Επιπροσθέτως, η μέτρηση για λίπη/ορυκτά έλαια έχει την ένδειξη Μ.Α. (μη ανιχνεύσιμο) και στα εφτά δείγματα.

Μετά την παραλαβή των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις που ζητήσαμε επιβεβαιώνουν τους μακροσκοπικούς ελέγχους που γίνονται επί τρεις μέρες από στελέχη του Δήμου αλλά και του Υπουργείου Υγείας. Δεν εφησυχάζουμε αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλουμε να κρατήσουμε του ρύπους από την πετρελαιοκηλίδα μακριά από τις ακτές της πόλης μας. Μέχρι την οριστική απομάκρυνση του κινδύνου από το Σαρωνικό, θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε καθημερινή βάση οπτικό έλεγχο σε όλη την ακτογραμμή του Δήμο και κάθε δέκα μέρες θα επαναλαμβάνουμε τον εργαστηριακό έλεγχο. Για τις επόμενες μέρες η επιχείρηση διατήρησης των ακτών μας ανέπαφων από πετρελαϊκούς ρύπους έχει απόλυτη προτεραιότητα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις