Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Καθαρίζει» η ατμόσφαιρα, εξασθένηση των φαινομένων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων και περιορισμός της μεταφοράς σκόνης στα ανατολικά προβλέπεται για την Τετάρτη.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Γρήγορα, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Νεφώσεις ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βελτίωση αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στις παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο κυρίως τις πρωινές ώρες. Από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Βροχές και πάλι τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Από 2 έως 16 βαθμούς η θερμοκρασία, στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Θεσσαλίας (ενδεικτικό ύψος 200-300 μέτρα), γρήγορη βελτίωση. Από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, στη Θεσσαλία μέχρι 10 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί στα βορειότερα νησιά και βελτίωση. Βόρειοι 4 με 6 στα νότια το πρωί δυτικοί ως 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς. 

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα δυτικοί 5 με 6 με σταδιακή εξασθένηση και στροφή σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί από 3 έως 15 και στα Δωδεκάνησα από 11 ως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Διαβάστε επίσης
Χειμωνιάτικο το σκηνικό στη Βόρεια Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε