Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καθημερινή ταλαιπωρία για 12.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες μαθητές χάνουν από την Τετάρτη τα μαθήματά τους αφού, οι οδηγοί των ιδιωτικών λεωφορείων που τους μετέφεραν από και προς τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του νομού τράβηξαν χειρόφρενο.

Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Το πρωί της Τετάρτης προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Ολγας.

Kαι έτσι άρχισε ένας νέος γύρος ταλαιπωρίας για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες πρέπει να αναζητήσουν λύσεις για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών τους.

Μιχάλης Πεζίκογλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης.

“Μόνο τα ΑΜΕΑ θα μεταφέρουμε δηλώνει στο NEWSIT”, ο πρόεδρος τουριστικων πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Και προσθέτει: “Aυτη τη στιγμή με το χειρόφρενο στα 220 λεωφορεία που εκτελούν τις μεταφορές, βρίσκονται στο δρόμο περίπου 12.000 μαθητές σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές που μεταφέρουμε δεν είναι παιδιά πλουσίων που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, είναι φτωχών ανθρώπων που δεν μπορούν να χάνουν τη δουλειά τους για για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Είναι μαθητές και απο διάφορα χωριά απομακρυσμένα που έχουν δυσκολη πρόσβαση. Τα μόνα παιδιά που μεταφέρουμε είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης δεν θα πάνε σχολείο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε