Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καθυστέρησε η πτήση σας πάνω από 3 ώρες; Δικαιούστε αποζημίωση έως 600€!

Καθυστέρησε η πτήση σας πάνω από 3 ώρες; Δικαιούστε αποζημίωση έως 600€!

Αυτό αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσον αφορά στις περιπτώσεις που καθυστερούν οι πτήσεις και οι επιβάτες χάνουν την ανταπόκρισή τους!

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα το δικαστήριο «επιβάτης πτήσεως, με ανταποκρίσεις, πρέπει να αποζημιώνεται, σε περίπτωση κατά την οποία αφίχθη στον τελικό προορισμό με καθυστέρηση ίση ή μεγαλύτερη των τριών ωρών, σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα αφίξεως».

Βάσει της απόφασης, η κατ’ αποκοπή αποζημίωση αυτή, το ύψος της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 250 και 600 ευρώ, αναλόγως της αποστάσεως που καλύπτει η πτήση, καθορίζεται βάσει του τελευταίου προορισμού στον οποίο φθάνει ο επιβάτης μετά την προγραμματισμένη ώρα.

Με τη σημερινή απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει στη νομολογία του, κατά την οποία οι επιβάτες πτήσεων με μεγάλη καθυστέρηση- δηλαδή, διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης των τριών ωρών- έχουν, όπως και οι επιβάτες των οποίων η αρχική πτήση ματαιώθηκε και στους οποίους ο αερομεταφορέας αδυνατεί να προσφέρει μεταφορά με άλλη πτήση υπό τους όρους που προβλέπει ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός, δικαίωμα αποζημιώσεως, δεδομένου ότι υφίστανται μη αναστρέψιμη απώλεια χρόνου και, ως εκ τούτου, ανάλογη αναστάτωση και ταλαιπωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έδεσαν μεθυσμένο επιβάτη αεροπλάνου – ΦΩΤΟ

Πτήση σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας … μόνο με 6.000

Καθυστέρησε η πτήση σας; Δικαιούστε αποζημίωση 600€

Χάσατε την πτήση σας; Αποζημιώνεστε!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε