Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καύσωνας με 41εναν και 42 βαθμούς έως την Τετάρτη – Ποιές πόλεις θα “καούν” – Μίνι καύσωνας και το Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Που θα φτάσει ακόμη και τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος!
– Τετάρτη η πιο θερμή μέρα, τι θα γίνει στην Αθήνα
– Πότε θα δροσίσει
– Τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
– Οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα

Καυτό θα είναι το επόμενο τριήμερο καθώς οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τον υδράργυρο, ιδιαίτερα την Τρίτη και κυρίως την Τέταρτη στα ηπειρωτικά στους 41εναν και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Πια αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα πάλι στο βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, βόρειοι – βορειοδυτικού 3 με 4 μποφόρ, όμως στο νοτιοαναταλικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς. Αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39 ακόμη και τους 40 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Θα είναι η πιο θερμή μέρα της εβδομάδας καθώς περιμένουμε αίθριο και ζεστό καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και με πιθανότητα για λίγες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα φτάσει στην Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα, τους 39 και τοπικα τους 40 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο θα φτάσει του 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί στους 36 με 39 βαθμούς κελσίου, τοπικά όμως δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς.

Ακούστε τι προέβλεψε για το Newsit o μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός:

ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Οι άνεμοι μεταβλητοί, για λίγο θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 με 49 βαθμούς, όμως στις παραθαλάσσιες περιοχές θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Τετάρτη θα έχουμε ηλιοφάνεια και παρόμοιες συνθήκες με ελαφρό αεράκι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 και στα δυτικά προάστια τους 41εναν βαθμούς κελσίου.

ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 41ΕΝΑΝ ΚΑΙ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ:
– Λάρισα
– Καρδίτσα
– Θήβα
– Λειβαδιά
– Χαλκίδα
– Αθήνα (στα δυτικά προάστια της Αττικής: Περιστέρι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω)
– Κόρινθος
– Αργος
– Ναύπλιο
– Σπάρτη
– Καλαμάτα
– Μολάοι
– Κρανίδι
– Επίδαυρος
– Ληγουριό

Ανάσα δροσιάς περιμένουμε από την Πέμπτη και μετά καθώς θα φυσήξει ένα ευεργετικό δυτικό μαιστράλι 6 και τοπικά θα φτάσει και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και θα αρχίσει σιγά – σιγά να σπρώχνει τον καύσωνα στις ακτές της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.

Ακούστε τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

– Να αποφεύγετε την έκθεση στο ηλιακό φως. Να αναζητάτε σκιερά και δροσερά μέρη. Να προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοιχτό λαιμό.

– Να αποφεύγετε την βαριά σωματική εργασία ιδιαιτέρα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και πολύ υγρασία καθώς επίσης κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.

– Να πίνετε άφθονα υγρά με την μορφή του ποσίμου νερού αλλά και των πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικών χυμών.

– Να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

– Να διατρέφεστε με ολιγόθερμη δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.

– Να κάνετε συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους), όπου υπάρχει σχετική αφθονία νερού.

– Να ντύνετε τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα.

– Να δοθεί περισσότερη προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι:

* Όλα τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών καθώς τα στα μωρά.
* Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρονιά νοσήματα όπως καρδιόπαθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.
* Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λογούς παίρνουν φάρμακα για τα χρονιά νοσήματα τους όπως είναι διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα αντισυλληπτικά, τα ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων. Ιδιαιτέρα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό για την ενδεχομένη ελάττωση της δοσολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η διατροφή του καύσωνα – Τι επιτρέπεται να τρώτε όταν το θερμόμετρο δείχνει 42 βαθμούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε