Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Καζάνι” που βράζει το κέντρο μετά την στυγερη δολοφονία

ΦΩΤΟ NEWSIT Από Αχαρνών και Ηπείρου
ΦΩΤΟ NEWSIT Από Αχαρνών και Ηπείρου

Ηρεμία επικρατεί από τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στο σημείο που έγινε η δολοφονία το άτυχου 44χρονου άνδρα χθες το πρωί, στην διασταύρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όσο και στην Πλατεία Βικτωρίας,

όπου απ’ όταν έπεσε η νύχτα σημειώθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αναρχικών και ομάδων ακροδεξιών.

Στο σημείο της δολοφονίας αυτή τη στιγμή εξακολουθούσαν μέχρια αργά  να βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτοικοι της γύρω περιοχής, στην πλειοψηφία τους, χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Στην περιοχή παρέμεναν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.

Εικοσιτέσσερα άτομα προσήχθησαν, συνολικά, από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν σε βάρος αλλοδαπών το απόγευμα στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας.

Οι δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι.

Από τους δύο συλληφθέντες ο ένας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, γιατί επάνω του βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ, και ο δεύτερος για φθορά σε κατάστημα και συγκεκριμένα για τη θραύση τζαμαρίας στην οδό Χέυδεν.

Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει με καζάνι που βράζει πάντως. Από νωρίς το απόγευμα ακροδεξιά στοιχεία βρίσκονταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας και ήρθαν σε σύγκρουση με αναρχικούς, αλλά και με μετανάστες.

Οι ακροδεξιοί μάλιστα έκαναν έφοδο σε κτίριο όπου τελούσε υπό κατάληψη από αναρχικούς, αλλά με την παρέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, η ένταση περιορίστηκε.

Ακροδεξιά στοιχεία βρέθηκαν από νωρίς στον τόπο της τραγωδίας και έβαζαν στο στόχαστρο τους κάθε αλλοδαπό που «τολμούσε» να περάσει από την περιοχή. Τους χτύπησαν, τους κυνήγησαν, τους προπηλάκισαν, τους επιτέθηκαν φραστικά.

Στόχος έγιναν και δημοσιογράφοι, με βαν του τηλεοπτικού σταθμού Alpha που είχε πάει εκεί για να καλύψει το θέμα.

Τα πράγματα αγρίεψαν ακόμη περισσότερο όταν στην περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους και αναρχικοί. Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με σύμπλοκες στους δρόμους της περιοχής και τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λαϊκό προσκύνημα στον τόπο του εγκλήματος
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος 44χρονος, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Παράλληλα, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Λουλούδια, μηνύματα και κόσμος συγκεντρωμένος για να τιμήσει τη μνήμη ενός ανθρώπου που χάθηκε άδικα, ενός πατέρα που άφησε πίσω του τέσσερα ορφανά παιδιά και δεν πρόλαβε καν να δει το νεογέννητο κοριτσάκι του.

Μόνο που ανάμεσα σε εκείνους που θρηνούν το χαμό ενός νέου ανθρώπου βρίσκονται κι εκείνοι που «τυφλώνονται» από το μίσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασύλληπτη τραγωδία – Τέσσερα παιδιά έμειναν ορφανά από την εν ψυχρώ δολοφονία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε