Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κερκόπορτα” για το 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

“Κερκόπορτα” για το 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
– Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κάλεσαν τα μέλη τους να εφαρμόσουν τις περικοπές του Δημοσίου
– Προσφυγές ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί
Κερκόπορτα για περικοπή του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα με απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών σχολείων, καθώς με επιχείρημα τα παγωμένα δίδακτρα κάλεσε τα μέλη του να εφαρμόσουν στο μισθολογικό των ιδιωτικών εκπαιδευτικων τις περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση για το δημόσιο.
 
Τρία σχολεία – σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου – έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων. Μαχαίρι μπαίνει στο δώρο του Πάσχα ενώ απειλούνται και επιδόματα που παίρνουν εκπαιδευτικοί και για το δημόσιο έχουν περικοπεί κατά 10%.
 
Τα μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων, αντιδρούν έντονα και καλούν τα μέλη τους που υφίστανται την περικοπή να υπογράφουν “με επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων τους” τις μισθοδοτικές καταστάσεις. 

Η Ομοσπονδία θα καλύψει όπως έχει ενημερώσει, ομαδικές αγωγές που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι οι εκπαιδευτικοί θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για την απόφαση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε