Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κι άλλοι τυφλοί – μαϊμού! – Βρήκαν 50 στην Χίο! – Σύντομα στην δημοσιότητα τα ονόματα στο κύκλωμα της Ζακύνθου

Κι άλλοι τυφλοί – μαϊμού! – Βρήκαν 50 στην Χίο! – Σύντομα στην δημοσιότητα τα ονόματα στο κύκλωμα της Ζακύνθου

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για άλλες 50 περιπτώσεις «μαϊμού- ανάπηρους», αυτή τη φορά στη Χίο. Αυτό δήλωσε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα «πραγματικοί δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων», ο διευθυντής της Επιτροπής Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Βασίλης Πατεράκης, τονίζοντας ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας.

Η έρευνα, όπως είπε ο κ. Πατεράκης, ξεκίνησε μετά την καταγγελία που έγινε από ταχυδρομικό διανομέα της περιοχής ότι 50 άτομα παίρνουν επίδομα τυφλότητας χωρίς να δικαιούνται, καθώς δεν έχουν πρόβλημα όρασης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Ζακύνθου, ο κ. Πατεράκης ανέφερε ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων μετείχαν στο κύκλωμα χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σε 616 περιπτώσεις μη δικαιούχων, ενώ ανέφερε ότι οι επανέλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% μέχρι τέλη Μαϊου σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, κατήγγειλε ότι από πέρσι τον Ιούλιο οι αρμόδιοι υπουργοί μίλησαν για “ανάπηρους μαϊμού” και μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί από τον Σεπτέμβριο η σύνταξη σε 40.000 πραγματικά ανάπηρους.

Ο κ. Βαρδακαστάνης κατήγγειλε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 έχει κοπεί η σύνταξη σε 40.000 άτομα με αναπηρία, καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη ο επανέλεγχος.

Σχολιάζοντας την περίπτωση της Ζακύνθου με τα δεκάδες περιστατικά «μαϊμού αναπήρων», ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία, από το 2003 είχε παρατηρήσει ότι υπήρχε αύξηση των τυφλών που έπαιρναν το σχετικό επίδομα χωρίς να δικαιούνται, ζήτησε να παρέμβει ο εισαγγελέας και να κάνει έλεγχο, αλλά ποτέ, όπως είπε, δεν εισακούστηκε.

Επικριτικός εμφανίστηκε και για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων, τονίζοντας ότι οδηγείται σε αποτυχία και λόγω κακής διαχείρισης και γιατί το σύστημα δεν είναι σοβαρό και διαφανές.

«Η πυρομανία και η παιδοφιλία είναι ασθένειες. Δεν είναι αναπηρία. Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά στο κόσμο. Το αίτημά μας σε όλα τα πολιτικά κόμματα είναι να ανατραπεί το σημερινό σύστημα και να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό, αδιάβλητο αντικειμενικό» επισήμανε ο κ.Βαρδακαστάνης και κατέληξε:

«Δική σας ευθύνη είναι ως πολιτικοί να την τελειώσετε, να την εκκαθαρίσετε την κατάσταση. Εμείς απαιτούμε πλήρη εκκαθάριση και ταυτόχρονα δέσμευση του πολιτικού συστήματος ότι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα με ανθρώπινο, επιστημονικό αντικειμενικό διαφανή τρόπο που σέβεται τον άνθρωπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο! Θα πληρωθούν ξανά επιδόματα οι δικαιούχοι – μαϊμούδες! – Ελλάδα

 

Επιστροφή των κλεμμένων με…ΔΟΣΕΙΣ ζητούν “μαϊμού” ανάπηροι – Ελλάδα

 

Πειθαρχική δίωξη στον “μαϊμού τυφλό” προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ζακύνθου – Ελλάδα

 

Αντί να τιμωρήσουν τους γιατρούς για τις “μαϊμού” αναρρωτικές τους… αναβαθμίζουν! – Τοπικά Νέα

 

Βρήκαν 37.000 “μαϊμού” δικαιούχους! Δεν πήγαν να απογραφούν! – Υγεία

 

«Βιομηχανία» αναπήρων! – Σε ποιες περιοχές πήραν τα περισσότερα επιδόματα «μαϊμού»! – Υγεία

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε