Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κίνδυνος από τον παγετό στους δρόμους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
,,ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δείτε που θα κάνει τσουχτερό κρύο και που θα σημειωθούν καταιγίδες. Αποκλεισμένα χωριά στην Καρδίτσα. Που χρειάζονται αλυσίδες. Δείτε τον καιρό της εβδομάδας. Νέο χειρότερο κύμα κακοκαιρίας απο την ερχόμενη Παρασκευή.

Που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

– στις εθνικές οδούς Φλώρινας – Καστοριάς, στις θέσεις Βίγλα και Βίτσι
– στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου
– στην επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς από το 20ο έως το 35ο χλμ.
– στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Άρτας από το 35ο έως το 75ο χλμ. (Ελάτη – Γέφυρα Αλεξίου) 
– στην επαρχιακή οδό Μπίλης – Μεσοχώρας ( 22ο – 55ο χλμ). 
– στην Κοζάνη, στην επαρχιακή οδό από την Πτολεμαΐδα έως τον Βλάστη από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο. 
– στην Πέλλα, στην επαρχιακή Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας από το 15ο έως το 25ο χιλιόμετρο

Ανοιχτές είναι οι οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο, και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν), με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες στα τελευταία 8 χλμ.

Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από το δρόμο της Νάουσας.

Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στο όρος Βέρμιο. Ομαλή είναι η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών, αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών.

Ωστόσο, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου, Βίγλας, αλλά και Νυμφαίου στο νομό της Φλώρινας.

Αποκλεισμένα είναι οχτώ δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αργιθέας (Ανθηρό, Αργιθέα, Θερινό, Καρυά, Ελληνικά, Καλή Κώμη, Πετρωτό, Μεσοβούνι) και οχτώ τοπικά διαμερίσματα της διευρυμένης κοινότητας Αργιθέας (Πετρίλο, Βλάσι, Δροσάτο, Κουμπουριανά, Πετροχώρι, Στεφανιάδα, Φουντωτό, Λεοντίτο).

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια απο Καβάλα προς Θάσο, τα δρομολόγια από Κυλλήνη προς τον Πόρο και από Κυλλήνη προς Κεφαλονιά. 

Από τους θυελλώδεις ανέμους, δεν έφυγε το “δελφίνι” από Αλόνησο για τα άλλα νησιά των Σποράδων. Δεν απέπλευσε το πλοίο “Αιολίς’ που εκτελεί δρομολόγια προς τη Λήμνο και το πλοίο Κεφαλλονιά που εκτελεί το δρομολόγιο Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα. Επίσης δεν κατέπλευσε στο λιμάνι των Σπετσών το καταμαράν Flying Cat 1 το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Πορτο Χέλι.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στα δυτικά και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι θερμοκρασίες της Κυριακής
Αθηνα 10
Θεσσαλονίκη 5
Καβάλα 6
Αλεξανδρούπολη -4
Κοζάνη 2
Καλαμάτα 9
Μυτιλήνη 9
Λάρισα 6
Ζάκυνθος 8
Νευροκόπι -1
Κόνιτσα 3
Χαλκίδα 4
Φλώρινα 0
Πήλιο -2

Ο καιρός της εβδομάδας

Για την Δευτέρα προβλέπονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Την Τρίτη αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Πιθανώς καταιγίδες στα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα. Στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. 

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και νότια. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά. Σ περεταίρω πτώση η θερμοκρασία.    

Την Πέμπτη ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παγετός το πρωί στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Απο την Παρασκευή η κακοκαιρία θα “χτυπήσει” και πάλι με χιόνια ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη. Το επόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές θα πέσει κάτω απο το μηδέν.

Συγκεκριμένα:
Νευροκόπι -2
Φλώρινα -6
Παρνασσός -10
Καρπενήσι -1
Κόνιτσα 0

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε