Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών – Θα καταλάβουν τα επείγοντα και δεν θα χρεώνουν τα 5 ευρώ

Κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών – Θα καταλάβουν τα επείγοντα και δεν θα χρεώνουν τα 5 ευρώ

Σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία και θα επιτρέπουν στους πολίτες ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς πληρωμή των 5 ευρώ, στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 31 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν όμως και οι γιατροί του ΕΣΥ. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα, να μη γίνουν “περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ”, αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους, δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε