Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

‘Κιτρίνισαν” από τον φόβο τους οι Τούρκοι από το κινεζικό ”πόδι” στον Πειραιά

Πανικό έχει σκορπίσει στην Τουρκία, και ιδίως στους επιχειρηματικούς κύκλους,η εκμετάλλευση του Πειραιά από την COSCO, που σηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας

Οι τούρκοι επιχειρηματίες βλέπουν ότι το λιμάνι του Πειραιά σύντομα θα αποτελεί το βασικότερο κέντρο εισαγωγής κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη ,παρακάμπτοντας την Τουρκία.
 
Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στις τουρκικές εξαγωγικές εταιρείες,στις επιχειρήσεις λογιστικής υποστήριξης στο Βόσπορο, αλλά και στην βιομηχανία υφασμάτων και ρουχισμού της γειτονικής χώρας,όπως αναφέρεται μάλιστα και σε άρθρο της Deutsche Welle.
 
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες κυριολεκτικά τρέμουν βλέποντας να παίρνει σάρκα και οστά το ”γιγάντωμα” του Πειραιά καθώς πλέον θα κληθούν να ανταγωνιστούν τα ασιατικά προιόντα.
 
Ένα μόνο παράδειγμα αρκεί για να κατανοήσουμε τους φόβους των γειτόνων μας.
Περίπου το 50% των ευρωπαϊκών εισαγωγών σε υφαντουργικά προϊόντα προέρχονται από την Κίνα και το 8% από την Τουρκία.
Από τη στιγμή που οι εισαγωγές αυτές θα γίνουν μέσω του Πειραιά τότε τα προβλήματα στο εμπόριο και στη βιομηχανία των Τούρκων θα είναι εκρηκτικά.
 
Ήδη η τουρκική υφαντουργική βιομηχανία αισθάνεται ότι απειλείται από το ενδεχόμενο κινεζικές εταιρείες να πραγματοποιούν στον Πειραιά την ραφή ειδών ρουχισμού.
 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Υφαντουργίας της Κων/πολης είπε στην Deutsche Welle: «Δημιουργείται πρόβλημα για εμάς όταν ένα κράτος αποφασίζει να προωθήσει την μαζική εισαγωγή προϊόντων. Αν για παράδειγμα σχεδόν έτοιμος ρουχισμός μεταφέρεται εκεί, πληρώνει χαμηλούς φόρους εισαγωγής και μετά ράβεται με μερικές απλές κινήσεις τότε μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Είναι επίσης πρόβλημα αν αλλαχθεί η ετικέτα του Made-in».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε