Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κλεφτοπόλεμος από τους ιδιοκτήτες φορτηγών – Η ΕΛ.ΑΣ αποφασισμένη να μην επιτρέψει έκτροπα

EUROKINISSI

Ηρεμία αυτή την ώρα στο λιμάνι. Οι φορτηγατζήδες ετοιμάζουν τις επόμενες τους κινήσεις. Οι “ψύχραιμοι” απέχουν και οι πιο σκληροί θέλουν να συνεχίσουν και να σκληρύνουν τη στάση τους.  Δεν τους ικανοποίησε η επιστολή Ρέππα

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν χωριστεί έστω και ανεπίσημα σε δύο στρατόπεδα με τους σκληροπυρηνικούς να επιμένουν για συνέχιση των κινητοποιήσεων ίσως και έντασή τους και τους ψύχραιμους που βλέπουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να κάνει πίσω.

Πάντως, το Σαββατοκύριακο οι ιδιοκτήτες φορτηγών είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον κλεφτοπόλεμο είτε στο λιμάνι είτε στις εθνικές οδούς. 

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν κυριολεκτικά το λιμάνι και έτσι ήταν όλη τη νύχτα, καθώς φοβούνταν ξαφνικές εφόδους των ιδιοκτητών φορτηγών μέσα στις προβλήτες με σκοπό να μην αφήσουν τα ιδιωτικά φορτηγά να μπουν στα πλοία για τις προμήθειες της νησιωτικής χώρας.

Χθες το απόγευμα, τα φορτηγά έμπαιναν μέσα στα πλοία με τη συνοδεία αστυνομικών, ενώ οι ιδιοκτήτες φορτηγών τους αποδοκίμαζαν με υβριστικά συνθήματα και χειρονομίες.

Δείτε το βίντεο για το πώς μπαίνουν πλέον τα φορτηγά μέσα στα λιμάνια


Την εισοδο φορτηγών στο πλοίο Blue Star1 προσπάθησαν να εμποδίσουν λίγα λεπτά μετά τις 5 περίπου 100 ιδιοκτήτες φορτηγών που είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Χθες το μεσημέρι, ο υπουργός Μεταφορών τους έστειλε επιστολή, στην οποία επαναλαμβάνονται οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα φορολογικά και συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα καθώς και στην ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο και την ενίσχυσή τους με άλλα χρηματοοικονομικά μέσα.

«Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

‘Ενταση την Παρασκευή στο λιμάνι

Την Παρασκευή, συνεχίστηκε ο κλεφτοπόλεμος. Μετά από μια ήρεμη νύχτα και ενώ αρχικά δεν έκαναν καμία κίνηση, πριν λίγη ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων Δ.Χ. που “ελέγχουν” το λιμάνι του Πειραιά μπήκαν μπροστά και εμπόδισαν την έξοδο στα φορτηγά που είχαν φορτώσει προϊόντα.

Η ομηρία έληξε λίγη ώρα αργότερα με την εμφάνιση των ΜΑΤ. Οι μεταφορείς που φοβούνται πλέον το αυτόφωρο έκαναν στην άκρη. Ενώ πάντως ήδη ορισμένοι φορτηγατζήδες μοιάζουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, η Κυβέρνηση φοβάται ότι ίσως επιχειρήσουν μία “ηρωϊκή έξοδο”, κάτι που ίσως σημαίνει έστω και προσωρινά έκτροπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα 270 φορτηγά

Μεσσηνία: SOS από το επιμελητήριο για τις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε