Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Κλειδί” το νέο κούρεμα

“Κλειδί” το νέο κούρεμα

Οι τροικανοί έφυγαν για να ξανάρθουν σε μία εβδομάδα. Κλείδωσαν τα μέτρα αλλά παραμένει “αγκάθι” το χρέος.

Αναχωρούν απο την Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας για να ξαναέρθουν σε περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο θα παραμείνουν τα τεχνικά κλιμάκια και θα υπάρχουν συνομιλίες και τηλεδιασκέψεις με τους επικεφαλής έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Οπως προκύπτει από τις πληροφορίες στην Ουάσινγκτον, το ζήτημα των μέτρων έχει ουσιαστικά κλείσει, αλλά υπάρχει πραγματικά ένας εμφύλιος μεταξύ των τροικανών για το τί μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα μετά την έκθεση και την καταβολή της δόσης.

Οι δανειστές μας πιέζουν ασφυκτικά για τα μέτρα, αλλά στην ουσία δεν ξέρουν τι θα γίνει μετά, μιας το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο, ακόμα και με τη λήψη όλων αυτών των μέτρων. Από την πλευρά του, το ΔΝΤ επιθυμεί τη σταδιακή απεμπλοκή του από τα δρώμενα της Ελλάδας, ενώ και οι Ευρωπαίοι πονοκεφαλιάζουν για το ποιές θα είναι εκείνες οι αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής ώστε να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Σχέδιο καθαρό και σαφές για την Ελλάδα δεν υπάρχει και κλειδί σε όλα αυτά είναι το καινούργιο κούρεμα που φαίνεται πως είναι αναπόφευκτο. Αυτό που πρέπει να εξεταστεί τώρα είναι το πώς θα γίνει αυτό ωστε στην έκθεση να αποτυπώνεται η βιωσιμότητά του.

Σε όλο αυτό το κλίμα έρχονται και οι παρεμβάσεις από τον Λευκό Οίκο, με τους αμερικανούς να διαμηνύουν στους Ευρωπαίους οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα να είναι προγραμματισμένες και όχι όπως μέχρι τώρα “πάμε και βλέπουμε”.

Διαβάστε
“Εμφύλιος” στην τρόικα για την τύχη της Ελλάδας – Ουσιαστικά τα μέτρα “κλείδωσαν” αλλά το χρέος παραμένει “αγκάθι”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε