Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλείνουν τα τελωνεία οι αγρότες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με προσφυγή στην Ε.Ε. απειλεί η Βουλγαρία.

Οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους στα τελωνεία Δοϊράνης, Ευζώνων και Προμαχώνα, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων. Την Δευτέρα απο τις 16.00 έως τις 23.00 θα αποκλείσουν τα τελωνεία.

Κεντρικό θέμα των βουλγαρικών ΜΜΕ έγινε αμέσως η έκκληση την οποία απηύθυναν από κοινού τα υπουργεία των Εσωτερικών και των Μεταφορών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, οι Βούλγαροι πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα στις επόμενες δέκα μέρες, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν δίοδο για την ελεύθερη οδική μετάβαση των Βούλγαρων μεταφορέων, μέσω της ελληνικής επικράτειας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.

Σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου, αναφέρεται ότι «η βουλγαρική πολιτεία αποδέχεται το δικαίωμα των πολιτών των χωρών της ΕΕ να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, καθώς και το δικαίωμα των Ελλήνων αγροτών να διαμαρτύρονται, αλλά όχι, σε περίπτωση που η διαμαρτυρία παραβιάζει βασικά δικαιώματα και ελευθερίες άλλων πολιτών της ΕΕ».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «η Βουλγαρία θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγγυηθεί τις βασικές ελευθερίες των ευρωπαίων πολιτών και τις θεμελιώδεις αρχές της ενιαίας εσωτερικής αγοράς της Κοινότητας, αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα εκ μέρους των αρμοδίων αρχών της Ελλάδας».
 
«Τυχόν αποκλεισμός όλων των συνοριακών σταθμών ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα προκαλέσει προβλήματα στους μεταφορείς από τη Βουλγαρία και από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, που ταξιδεύουν στην Ελλάδα μεταφέροντας προϊόντα με άμεση ημερομηνία λήξεως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε