Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλειστά επαγγέλματα τέλος με νέο νομοσχέδιο-εξπρές

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Τέλος οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί για τους δικηγόρους
– Αλλάζει το ωράριο για τα φαρμακεία
– Τέλος και οι ελάχιστες αμοιβές

Έξι από τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα παίρνουν σειρά με νέο νομοσχέδιο εξπρές που θα έρθει στη Βουλή το πολύ μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Οι πιο πολυπληθείς ομάδες των κλειστών επαγγελμάτων, δηλαδή, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και ορκωτοί λογιστές θα δουν τα πάντα να αλλάζουν καθώς η Κυβέρνηση ευελπιστεί μέσω του “ανοίγματος” να κερδίσει… 30 δισ. μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Με βάση τις αλλαγές στα παραπάνω επαγγέλματα θα ακολουθήσουν οι αλλαγές σε περίπου 160 ακόμη κλειστά επαγγέλματα στη χώρα.

Έτσι αναμένεται να καταργηθεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός όπου μπορούν να ασκούν τα καθίκοντά τους οι δικηγόροι, αλλά και οι ελάχιστες αμοιβές για δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Ειδικά η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών αποτελεί casus belli και για τις δύο κατηγορίες, αλλά και για τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς.

Οι φαρμακοποιοί θα δουν να καθιερώνεται η λεγόμενη κλιμακούμενη έκπτωση-επιστροφή προς το Ταμείο (rebate) αλλά και η εργασία το Σάββατο.

Τα φαρμακεία θα είναι σε ποσοστό 20% ανοιχτά και το Σάββατο από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δύο και μισή το μεσημέρι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε