Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κλειστά και πάλι τα φαρμακεία της χώρας

«Λουκέτο» βάζουν ξανά από σήμερα, και για τρεις ημέρες τα φαρμακεία της χώρας. Νομοθετική προσθήκη για λειτουργία φαρμακείων μόνο από φαρμακοποιούς ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Τα φαρμακεία της Αθήνας θα είναι κλειστά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.
 
Στον Πειραιά οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους. Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα) να χορηγούν φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες και ανήμπορους, ενώ ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά το 20% των φαρμακείων από τα 500 περίπου που λειτουργούν στον Πειραιά, καθώς διαπίστωσε ότι διημερεύουν μόνο 16.
 
Από σήμερα, Τετάρτη έως και την Παρασκευή κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σε όλη την Πελοπόννησο. Σε κάθε πόλη, τις ημέρες απεργίας θα υπάρχει φαρμακείο ασφαλείας.
 
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης με ομιλητή τον πρόεδρο του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε