Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλειστά πανεπιστήμια από Έβρο ως Κρήτη!

Διαβάστε ποιες σχολές είναι κλειστές σε όλη τη χώρα. Σήμερα αποφασίζουν για κατάληψη οι φοιτητές δεκάδων άλλων ιδρυμάτων.

Καταλήψεις έχουμε σε πανεπιστήμια από την Κρήτη ως τον Έβρο. Υπό κατάληψη βρίσκονται όλες οι σχολές του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, το Μαθηματικό και η Πληροφορική Αθηνών, το Πάντειο, το Αριστοτέλειο, οι 14 από τις 21 σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, το Πολυτεχνείο της Κρήτης, σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.α.

Στις κινητοποιήσεις εισήλθαν και τρία νέα τμήματα του Αριστοτελείου, ύστερα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους. Το δρόμο των καταλήψεων άνοιξε αρχικά το τμήμα Αρχιτεκτονικής, ενώ αργά χθες το απόγευμα προστέθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Φυσικού, που θα μείνουν κλειστά μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση.

Σήμερα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των κλειστών σχολών καθώς έχουν προγραμματιστεί πολλές γενικές συνελεύσεις φοιτητών σε κεντρικά και περιφερειακά ιδρύματα.

Εντός της εβδομάδας, εξάλλου, αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κόσμου και άλλοι σύλλογοι, ενώ την Παρασκευή προγραμματίζεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12.00 από το Πολυτεχνείο.

Επίσης έχουν μεταφερθεί οι εξεταστικές περίοδοι στα Πανεπιστήμια : Ε.Μ.Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Θράκης και Ιωαννίνων. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο ενιαίος φοιτητικός σύλλογος θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ έχουν διακοπεί οι εξετάσεις μαθημάτων για την τρέχουσα εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από χθες υπό κατάληψη βρίσκεται και η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, από μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Σήμερα εντωμεταξύ συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι πρόεδροι των ΤΕΙ και μεθαύριο (Παρασκευή) αναμένεται να συνεδριάσουν οι πρυτάνεις στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι Πρόεδροι των ΤΕΙ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, εναντίον του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η ΠΑΣΠ κατεβαίνει μεν “αγωνιστικά” ως προς τις ειγησήσεις της αλλά δεν υποστηρίζει καταλήψεις. Ανάλογη στάση κρατά και η ΔΑΠ.

Σήμερα, πρόκειται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ ήδη το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προτίθεται, σε συνεργασία και με άλλα ιδρύματα, να προβεί σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου.

Διαβάστε επίσης:

Κύμα καταλήψεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε