Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κλειστή η Νίκης, συγκέντρωση τυφλών στο υπ. Οικονομικών

Κλειστή η Νίκης, συγκέντρωση τυφλών στο υπ. Οικονομικών

Το αίτημα τους να δουν τον Γιάννη Στουρνάρα, δεν είχε ανταπόκριση και η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τυφλών παραμένει έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η Ομοσπονδία Τυφλών πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στην οδό Νίκης από τις 13:00. Αντιπροσωπεία ζήτησε να δει τον υπουργό Οικονομικών για να του θέσουν τα αιτήματά τους. Διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα.

Όμως ο κ. Στουρνάρας δεν ήταν στο υπουργείο και προτάθηκε να συναντήσουν τον διευθυντή του γραφείου του. Όμως, η απάντηση από πλευράς των συγκεντρωμένων ήταν αρνητική. «Τον είδαμε την περασμένη εβδομάδα, δεν έχουμε κάτι να πούμε μαζί του» ήταν η αντίδραση τους και αποφασίστηκε να αποχωρήσουν και να παραμείνουν έξω από το κτίριο.


Τα αιτήματά τους είναι:

Στήριξη τον εργαζόμενων τυφλών και του εισοδήματός τους που έχει δραματικά μειωθεί με όλες τις περικοπές από το 2010 ως σήμερα.
Επέκταση εξαίρεσης από τις περικοπές του τελευταίου μνημονίου και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.
Λήψη ουσιαστικών μέτρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους άνεργους τυφλούς.
«Η ανεργία η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός απειλεί την πλειονότητα της αναπηρικής οικογένειας. Το αναπηρικό κίνημα ενώνεται και αγωνίζεται από κοινού για να αποτρέψει τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν σε ένα νέο Καιάδα. Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για να αποτρέψουμε μέτρα που θα οδηγήσουν στη κοινωνική ευθανασία τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολύσεις στο Δημόσιο: τι είπε ο Γ. Στουρνάρας και τι θέλει η τρόικα

Νέος φόρος 1% ως 4% για μισθωτούς – συνταξιούχους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε