Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κλειστοί σταθμοί του μετρό ενόψει επέκτασης

Κλειστοί σταθμοί του μετρό ενόψει επέκτασης

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν σταθμοί του μετρό για δύο σαββατοκύριακα. Ενισχύονται τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει.

Κλειστός θα παραμείνει αυτό και το επόμενο το σαββατοκύριακο ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» για την πραγματοποίηση δοκιμών για τον έλεγχο του συστήματος σηματοδότησης ενόψει της ένταξης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» στη λειτουργία της Γραμμής 2.

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα και το επόμενο Σάββατο και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος» από 00:30 έως 02:30 και οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δάφνη»

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των παραπάνω σταθμών, δρομολογούνται από τον ΟΑΣΑ:

Η ενίσχυση των δρομολογίων της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ 12 «Ζάππειο – Περιστέρι (Αγ. Ιερόθεος)» και της υφισταμένης λεωφορειακής γραμμής Α13 «Ομόνοια – Κηπούπολη» για τη σύνδεση του σταθμού «Άγιος Αντώνιος» με το σταθμό «Μεταξουργείο» τις ημέρες διακοπής λειτουργίας του σταθμού «Άγιος Αντώνιος».

Στις γραμμές αυτές θα εκτελείται πρόγραμμα καθημερινής από την έναρξη της βάρδιας (05:00) μέχρι τη λήξη αυτής (24:00). Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα των δρομολογίων θα παραταθεί μέχρι τις 02:00 της επομένης.

Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω των στάσεων «Μεταξουργείο» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «πλ. Μεταξουργείου» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο» και μέσω της στάσης «στ. Αγ. Αντώνιος» όσον αφορά στο σταθμό Μετρό «Άγιος Αντώνιος».

Η προσωρινή ίδρυση κυκλικής λεωφορειακής γραμμής με ονομασία «στ. Δάφνης – στ. Αγ. Δημήτριος» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου και του Σαββάτου 2 Μαρτίου από 00:30 έως και 02:30.

Η αφετηρία και το τέρμα της εν λόγω γραμμής θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού Μετρό «Δάφνη» και συγκεκριμένα η στάση με ονομασία «στ. Δάφνης». Η γραμμή θα πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή από την εν λόγω αφετηρία, διερχόμενη από το σταθμό «Άγιος Δημήτριος» και επιστρέφοντας στο σταθμό «Δάφνη»

Διαβάστε

Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια;

Υπογραφή Συλλογική Σύμβασης ζητά η ΓΣΕΕ για τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς

Βαριές διώξεις στο Μετρό – Μέσα σε 23 ημέρες έκαναν 210 προσλήψεις

Το Μετρό Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με “εκτροχιασμό”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε