Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Το Σάββατο οι αγρότες προγραμματίζουν πορεία απο το Άγαλμα Βενιζέλου τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη ΔΕΘ και την Κυριακή αποφασίζουν για τη μορφή των κινητοποίησεων από δω και πέρα. Σε διάλογο τους καλεί ο Βενιζέλος.

Κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, αλλά και όλους τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Zootechnia, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

Ζήτησε δε από τους αγρότες να συμμετέχουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στην Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας επεσήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών, «ούτε καν μας ανακουφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό μας, ύστερα από πολλά χρόνια».

Αφού επισήμανε ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα, ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους συνίστανται στην ανακούφιση και επιβίωσή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας χαρακτηρίζουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών,“ψίχουλα” και “εμπαιγμό”.

Όπως σχολίασαν, τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ. Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

Κάλεσαν δε για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, έχουν προγραμματίσει για αύριο Παρασκευή διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Έκκληση για διάλογο απο Βενιζέλο

Στο μεταξύ, σε διάλογο καλή τη πίστη κάλεσε τους αγρότες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαντλήσει τα περιθώρια.

Παράλληλα όμως απηύθυνε νέο σκληρό μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις που επιχαίρουν όπως είπε, επενδύοντας στην καταστροφή, και επισήμανε ότι σε πείσμα τους η χώρα θα κάνει στην στροφή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών υποκινούνται από πολιτικές δυνάμεις. 

Διαβάστε

Τα κυβερνητικά δώρα στους αγρότες – Τι απαντούν από τα μπλόκα

Το γύρο του κόσμου κάνει η δωρεάν διανομή τροφίμων

Σέρρες: Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής

Έκλεισαν την Εγνατία οδό στα Ν. Κερδύλλια Σερραίοι αγρότες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε