weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Κλωτσιές και προπηλακισμοί για τα μάτια του Φούχτελ που δεν ήταν εκεί – ΠΟΕ ΟΤΑ: Θα γίνουμε εφιάλτης για κυβέρνηση και δημάρχους

Ένταση, κροτίδες, φωνές, γερμανικά εμβατήρια, προπηλακισμοί μπροστά από ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, όπου Έλληνες και Γερμανοί δήμαρχοι είχαν κανονίσει να συναντηθούν για να συζητήσουν για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

Η πληροφορία ότι παρών στη συνάντηση θα είναι και ο απεσταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ, Χανς Φούχτελ άναψε τα αίματα της ΠΟΕ ΟΤΑ, που ξεκίνησε για να μπλοκάρει τη συνάντηση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που «βάζει στο μάτι» Γερμανό αξιωματούχο. Οι εικόνες από τον προπηλακισμό του Γερμανού πρέσβη στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη νωπές άλλωστε.

Οι συνδικαλιστές έφτασαν μπροστά στο ξενοδοχείο, τα έβαλαν με τον διευθυντή που θέλησε να κάνει παράπονα, προπηλάκισταν τον γγ του δήμου Αμαρουσίου, Μιχάλη Χρηστάκη αλλά και τον δήμαρχο Βριλησσίων, Κώστα Ιωαννίδη, με την αστυνομία να… μπλέκεται μέσα στο χαμό, χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να κάνει τίποτα. Ούτε τα ΥΜΕΤ που έφτασαν, κατόπιν εορτής, στο σημείο.

Η συνέχεια είχε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Άνδρες των ΜΑΤ ανέβηκαν μπροστά στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και κυριολεκτικά έσπρωξαν από τα σκαλιά τους συνδικαλιστές που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην περάσει κανείς!

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος, επιβεβαίωσε πως η πληροφορία που είχε η ΠΟΕ ΟΤΑ πως στη συνάντηση των δημάρχων θα ήταν και ο Χανς Φούχτελ, ήταν λάθος. Μίλησε μάλιστα και για έναν «ρουφιάνο», αλλά χωρίς να κατονομάσει ή να φωτογραφίσει κάποιον.

«Ο ρουφιάνος μας έδωσε μισές πληροφορίες, ωστόσο μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα ο Φούχτελ ήταν εδώ και συναντήθηκε με κάποιους δήμαρχους. Το μήνυμα μας είναι να μην διανοηθεί κανένας να συνδιαλεγεί με τους σύγχρονους κατακτητές για το πως θα ξεπουλήσουν τη δημοτική, εθνική περιουσία και τις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης. Αν έχουμε γίνει εφιάλτης για την κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι θα γίνουμε και για τους δημάρχους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ.


Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός συνδικαλιστή και ακολούθησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ και τους αστυνομικούς για να αφεθεί ελεύθερος.

Στη συνέχεια, δείχνοντας πως δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν ούτε βήμα πίσω, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ κατέβασαν από το ξενοδοχείο τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία μετά έκαψαν και ανέβασαν εκείνη της ομοσπονδίας τους!

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, κλιμωκώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας, αποφάσισε να κατεβάσουν ρολά στους δήμους για τις επόμενες επτά μέρες με 48ωρες απεργίας σήμερα και αύριο αλλά και Δευτέρα-Τρίτη, ενώ το Σαββατοκύριακο δε θα μαζέψουν τα σκουπίδια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδικούνται τους πολίτες, κλείνουν παιδικούς σταθμούς και δε μαζεύουν σκουπίδια! 7ημερο λουκέτο στους δήμους για τη διαθεσιμότητα

Απολύσεις ζήτησε ο Φούχτελ: «Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία τη κάνουν 1.000»

Θεσσαλονίκη:»70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί κύριε Φούχτελ»!

Φούχτελ κωλοτούμπας: «Εχω συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα»

Η στιγμή της επίθεσης στον Γερμανό πρόξενο – Μπαλασόπουλος: Βάλτε τον Φούχτελ σε αεροπλάνο – Ξύλο και σε μέλη της Γερμανικής αντιπροσωπείας!

#TAGS MM