Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κομμωτές και μακιγιέρ στην ψηφιοποίηση της αγροτικής γης – Τι απαντά ο Χατζηγάκης μέσω του Newsit

– Τι απαντούν στο Newsit και άλλοι πρωταγωνιστές των γαλάζιων διορισμών
– Στις 14 Αυγούστου συνεδρίασε το ΔΣ της ΑΓΡΟΓΗΣ για να εγκρίνει τους διορισμούς!
– Τι κατάφερε με τις αποκαλύψεις – βόμβα ο Θ. Πάγκαλος

Επικοινωνιακό άσσο στο μανίκι του έκρυβε ο Θ. Πάγκαλος.

Τρείς ημέρες πριν ψηφιστεί το Ασφαλιστικό και ενώ βράζει όλη η κοινωνία για τα σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν σε ασφαλιστικό και εργασιακά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνσηης κατάφερε να στρέψει την επικαιρότητα αλλού, αποκαλύπτοντας σκανδαλώδεις διορισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν τις εκλογές του 2009.

Και δεν πρόκειται για αποκαλύψεις διορισμών απλών γαλάζιων παιδιών αλλά για διορισμούς συγγενών βουλευτών και υπουργών της ΝΔ.

Ετσι, ο κ. Πάγκαλος κατάφερε να προκαλέσει μούδιασμα στη ΝΔ, η οποία περιορίστηκε να απαντήσει μέσω του κ. Χατζηγάκη και όχι του εκπροσώπου της κ. Παναγιωτόπουλου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες Πάγκαλου, το Newsit ήρθε σε επικοινωνία με όσων τα ονόματα υπάρχουν στον κατάλογο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και σας παρουσιάζει τις απαντήσεις τους.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός οτι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Newsit, το ΔΣ της ΑΓΡΟΓΗΣ συνεδρίασε παραμονή Δεκαπενταύγουστου για να εγκρίνει τους διορισμούς!

‘Ενα από τα ονόματα που φιγουράρει στην λίστα Πάγκαλου είναι αυτό του πρωην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη. Οπως κατήγγειλε ο κ. Πάγκαλος ο κ. Χατζηγάκης διόρισε στην ΑΓΡΟΓΗ τον οδηγό του, την κουμπάρα του, τον κομματάρχη του και την κόρη της ιδιαιτέρας του.

Το Newsit επικοινώνησε μαζί του και οι απαντήσεις του είναι αφοπλιστικές. Μάλιστα επικαλέστηκε και την περίφημη ρήση Βουλγαράκη : “Επειδή όλα είναι νόμιμα, όλα είναι ηθικά έρχονται και δημιουργούν αυτό το γκεμπελικό επικοινωνιακό παιχνίδι οτι είναι τρικαλινοί, οτι όλα έγιναν προεκλογικά!”
Και συνέχισε: “Δεν έχει δικαίωμα το παιδί ενός υπουργού; Δεν έχει ίσα δικαιώματα με τους άλλους πολίτες;” Είπε επίσης οτι οι διαδικασίες ήταν σύννομες και κατήγγειλε οτι πίσω από όλες αυτές τις αποκαλύψεις κρύβονται συμφέροντα που θέλουν να κλείσει η ΑΓΡΟΓΗ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit ο κ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ

Επίσης, μιλώντας στο Newsit ο βουλευτής Ημαθίας, Μιχάλης Χαλκίδης είπε οτι η κόρη του προσλήφθηκε στην ΑΓΡΟΓΗ με νόμιμες διαδικασίες οι οποίες ισχύουν από το 1998 και κάλεσε τον κ. Πάγκαλο να απαντήσει πότε η κόρη του διορίστηκε στην Βουλή.

Κατά τον κ. Πάγκαλο η “ΑΓΡΟΓΗ” ιδρύθηκε το 1998 γιά τον αναδασμό και από το 1998 ώς το 2009 είχε 73 υπαλλήλους.

Παραμονές εκλογών έρχεται ο κ.Χατζηγάκης και κάνει μιά προκήρυξη η οποία διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο, τον Αύγουστο του 2009 ενώ υπάρχουν διακοπές και προσλαμβάνει εξειδικευμένους επιστήμονες γιά την “υλοποίηση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων γιά το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των ενισχύσεων”.

“Σας λέω τώρα από τα βιογραφικά τους, ποιοί είναι αυτοί οι 269 εξειδικευμένοι, τους οποίους προτίθεμαι να απολύσω χωρίς καμιά συζήτηση. Γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι (είναι αυτοί που ασχολούνται με τα καλλυντικά), μακιγιέρ, δασοπόνοι, τουριστικά επαγγέλματα, δεκάδες απόφοιτοι Λυκείου, δεκάδες φοιτητές κι ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα”, είπε ο κ. Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διάβασε ενδεικτικά και ορισμένα ονόματα των 269 προσληφθέντων:

  • Βεργίνη Σοφία, κόρη του βουλευτή της ΝΔ

  • Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης

  • Σκιαδάς Χρήστος, γιός του γ.γ. Του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης

  • Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ

  • Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα

  • Σουφλιά Βαϊτσα και Σουφλιάς Κων/νος, ανίψια του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ

  • Τρίκας Γεώργιος, “οδηγός του κ.Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής μόλις προσελήφθη”

  • Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κ.Χατζηγάκη

  • Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ “Μπακαρά” στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κυρίου Χατζηγάκη. “Σημειωτέον,πληρώνεται γιατί έχει σταλεί στην Κρήτη από την “ΑΓΡΟΓΗ”, ενώ το μπαρ είναι ανοιχτό και τον έχουν δει στο μπαρ, είναι εκεί κάθε βράδυ”, είπε ο κ.Παγκαλος

  • Σταμέλος Κων/νος, στέλεχος του κ.Μπασιάκου

  • Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ.Χατζηγάκη

  • Φριγαδάκης Χρήστος, βαφτιστήρι του κ.Μαρκογιαννάκη

  • Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή του διευθυντή του γραφείο του κ.Στυλιανίδη

  • Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κ.Σπαθή δασολόγου, εμπειρογνώμονα, κομματικού στελέχους σήμερα στη Ρηγίλλης.

“Ο κατάλογος είναι σημειωμένος στο περιθώριο χειρόγραφα από τον κ. Χανιωτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της “ΑΓΡΟΓΗ”, όπου αναφέρονται βουλευτές και ποιόν προτείνουν”, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. “Αυτοί οι άνθρωποι της ΝΔ στο Συνέδριό τους επιμένουν να διασώσουν αυτούς που με τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο διόρισαν και επιτίθενται στην κυβέρνηση διότι-λέει- τους απολύει γιά κομματικούς λόγους. Είναι το άκρον άωτον του θράσους και συγκεκριμένη απόδειξη ότι η ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι απλώς μιά προέκταση της ΝΔ του κ.Καραμανλή. Κι όταν ξαναέλθουν στην εξουσία, αδίστακτοι, αμετανόητοι, θα κάνουν ακριβώς τα ίδια που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι”, κατέληξε ο κ.Πάγκαλος.

Πάντως μετά την αποχώρηση του κ.Πάγκαλου από την εκπομπή, παρενέβη ο κ.Μαρκογιαννάκης, διαψεύδοντας τα περί διορισμού βαφτιστηριού του, λέγοντας ότι ο κ.Πάγκαλος ψεύδεται και πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε