Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κομοτηνή: Ξεκίνησαν οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Oι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και μοίρασαν για περίπου ένα μισάωρο…

μπουκάλια γεμάτα με πρόβειο γάλα σε διερχόμενους και σε οδηγούς, θέλοντας να δείξουν ότι με τις σημερινές τιμές ο κλάδος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα τής δραστηριότητάς του. Ακολούθησε σύσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, παρουσία και των προεδρείων τών κτηνοτροφικών συλλόγων της Ξάνθης και της Δράμας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου.

”Δεν υπάρχει πλέον κέρδος για μας, εάν υπολογιστούν και οι ακριβές ζωοτροφές και το κόστος συντήρησης των ζώων”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΚ και πρόεδρος τού κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης, Μαργαρίτης Θεολόγου.

Ανάμεσα στα αιτήματα των κτηνοτρόφων, είναι η αύξηση τής τιμής για το πρόβειο γάλα στα 1,30 ευρώ, για το κατσικίσιο στα 0, 90, και για το αγελαδινό στα 0,60 ευρώ, σε σχέση με τις περσινές τιμές, που ήταν αντίστοιχα ανά κατηγορία προϊόντος 0,89, 0,65 και 0,38 ευρώ. Τονίστηκε επίσης, η «εκρηκτική» αύξηση τών ζωοτροφών σε 0,29 ευρώ το κιλό, από 0,08-0,09 ευρώ πέρυσι.

Οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων θα γίνουν σε δεκατέσσερις πόλεις, μια ανά διήμερο ή τριήμερο. Η επόμενη κινητοποίησή τους είναι στις 8 Μαρτίου στη Δράμα και ακολουθούν στις 10 Μαρτίου στις Σέρρες, στις 12 Μαρτίου στην Ξάνθη και το επόμενο διάστημα σε άλλες πόλεις, με τελευταία κινητοποίηση στις 6 Απριλίου στην Ηλεία και στην Πρέβεζα.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε