Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόντρα ΟΠΑΔ – ΓΙΑΤΡΩΝ και στη μέση οι… ασφαλισμένοι που απο σήμερα πληρώνουν απο την τσέπη τους!

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν απο την τσέπη τους  20 ευρώ για την πρώτη επίσκεψη και 10 ευρώ για την επανεπίσκεψη.

Θύματα της κόντρας των γιατρών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου είναι για ακόμη μια φορά οι ασφαλισμένοι του οργανισμού. Από σήμερα πληρώνουν από την τσέπη τους γιατρούς και εξετάσεις, ενώ τη διαφορά στο ποσό θα την παίρνουν από τον ΟΠΑΔ με την απόδειξη που θα τους δίνει ο γιατρός τους.

Απλήρωτοι παραμένουν τους τελευταίους 14 μήνες οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι έχουν συνάψει συμβάσεις με το Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Από σήμερα ζητούν από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο των επισκέψεων.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν είκοσι ευρώ για την πρώτη επίσκεψη στους γιατρούς και δέκα ευρώ για την επανεπίσκεψη. Από την τσέπη τους θα πληρώνουν και για τις εξετάσεις που πραγματοποιούν στα διαγνωστικά κέντρα.

Δείτε το ρεπορτάζ του NewsIt σε ιατρείο του ΟΠΑΔ στο Μαρούσι σήμερα…

Όπως δήλωσε στο newsiτ ο Διοικητής του ΟΠΑΔ, Κυριάκος Σουλιώτης “εμείς καλέσαμε στις 14 Φεβρουαρίου τους γιατρους σε συνάντηση για να τους ενημερώσουμε για τον προγραμματισμό των πληρωμών και λάβαμε την απάντηση ότι την κρινουν ως άνευ αντικειμένου, διότι τους καλύπτει η δέσμευση του  του υφυπουργού Υγείας ότι θα πληρωθούν τον Μάϊο και από τότε δεν είναι έχουμε καμία επικοινωνία. Εμείς μάθαμε την αποφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την απεργία από Δελτίο Τύπου.
Έχουμε ενημέρωση πως οι γιατροί με τους οποίους έχουμε ατομικές συμβάσεις δεν θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Εχουμε δεσμευτεί ότι μέσα στο μήνα θα πληρωθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των οφειλών σε όλους τους γιατρούς. Ζητήσαμε ένα μήνα μεταβατικό στάδιο διότι η δουλειά που γινόταν από από 2.000 ανθρώπους θα γίνεται από 600 και αυτό έχει τη σημασία του. Καλώ τους ασφαλισμένους όταν επικοινωνούν με τον γιατρό να ρωτούν αν θα τους πάρει χρήματα ή όχι και να αποφασίζουν αναλόγως”.

Ακούστε τι  είπε στο newsit ο Διοικητής του ΟΠΑΔ, Κυριάκος Σουλιώτης

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Μιλώντας στο newsit ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ξεκαθάρισε “πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω διάλογο με τη διοίκηση του ΟΠΑΔ. Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό έχουν να πληρωθούν 14 μήνες. Κανένας εργαζόμενος δεν δέχεται να δουλεύει δίχως να πληρώνεται. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Κοινωνική πολιτική δίχως να πληρώνει το κράτος τους λειτουργους της Υγείας δεν γίνεται. Μόλις ο ΟΠΑΔ δώσει χρήματα στους γιατρούς σταματάμε την απεργιακή κινητοποίηση.

Ακούστε τι είπε στο newsit ο Αντιπρόεδρος ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε