Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορρές: Η No1 ελληνική εταιρεία στην προσωπική φροντίδα

Κορρές: Η No1 ελληνική εταιρεία στην προσωπική φροντίδα
Η ‘καρδιά’ της εταιρείας που παραμένει Νο1 ελληνική μάρκα στο Φαρμακείο στην κατηγορία προσωπικής φροντίδας

Η ΚΟΡΡΕΣ κατάφερε παρά τις αντίξοες συνθήκες στην εγχώρια αγορά, να παραμείνει –σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 2011- 1η ελληνική, και 2η συνολικά, μάρκα στο φαρμακείο στην κατηγορία προσωπικής φροντίδας. Η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, το άνοιγμα νέων κατηγοριών, ο ισορροπημένος συνδυασμός ποιότητας-αποτελεσματικότητας-τιμής, η επένδυση στην επικοινωνία της μάρκας, αλλά και η θετική τροχιά ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας, με έμφαση σε Ευρώπη και Αμερική, βρίσκονται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης της ΚΟΡΡΕΣ. Ωστόσο, η ‘καρδιά’ της εταιρείας αντικατοπτρίζεται στο τετράπτυχο Βότανα/ Συνεργασίες/ Εκχυλίσεις/ Έρευνα -η φιλοσοφία ανάπτυξης και αξίες της που καθοδηγούν κάθε βήμα.
ΒΟΤΑΝΑ
 
Οι πρώτες ύλες για όλα τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ είναι τα βότανα. Ειδικότερα τα ελληνικά βότανα αποτελούν βασικό κεφάλαιο για την εταιρεία, ένας τομέας στον οποίο επενδύει από την αρχή της πορείας της με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίησή τους. Εξάλλου, η ελληνική φύση αποτελεί μια πλούσια πηγή ευεργετικών δραστικών, περιλαμβάνοντας 6,500 φυτά εκ των οποίων τα 1,200 είναι ενδημικά. Η ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών χαρτογράφησε την εγχώρια χλωρίδα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των καταλληλότερων περιοχών για τη βιολογική καλλιέργεια επιλεγμένων βοτάνων που διακρίθηκαν βάσει της μοναδικότητας της δράσης τους. Στη διαδικασία αυτή, ελήφθησαν υπόψη παράμετροι, όπως κλιματολογικές συνθήκες, εδαφολογικές απαιτήσεις, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, όπως το επίπεδο ανεργίας. Ανάμεσα στις τελικά προτεινόμενες περιοχές καλλιέργειας συγκαταλέγονται ο Βόλος για την Αμυγδαλιά, το Αγρίνιο για την Αχιλλέα, η Σάμος και η Εύβοια για το Θυμάρι, η Λάρισα για την Άγρια Τριανταφυλλιά, η Θεσπρωτία για τη Δάφνη κ.α.
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
 
Στις επιλεγμένες περιοχές η ΚΟΡΡΕΣ συνεργάζεται, υπό όρους συμβολαιακής γεωργίας, προσφέροντας παράλληλα εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιολογικής Γεωργίας, με τοπικούς παραγωγούς/βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς και κοινωνικούς φορείς. Παραδείγματα τέτοιων συμπράξεων είναι με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Αγρινίου, τους Βιοκαλλιεργητές Καστανιάς Αρκαδίας, τις αγροτικές φυλακές Αγιάς, την κα Γεωργία Κληρονόμου από τη Σάμο κ.α. Αυτές οι συνεργασίες τονώνουν και υποστηρίζουν την τοπική οικονομία -ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Συνεταιρισμός Μαστιχοπαραγωγών Χίου και ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης εκπροσωπούν 3.000 και 1.000 οικογένειες αντίστοιχα.
ΕΚΧΥΛΙΣΕΙΣ
 
Η επεξεργασία των φυτικών υλών, που προκύπτουν από το δίκτυο συνεργασιών, γίνεται στη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, περιβαλλοντικά φιλική Μονάδα Εκχυλίσεως βιολογικών βοτάνων και απομόνωσης των δραστικών συστατικών τους στις εγκαταστάσεις ΚΟΡΡΕΣ –μία Μονάδα που παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής άριστης ποιότητας ελληνικών βιολογικών εκχυλισμάτων, ιδιαίτερα αποτελεσματικών χάρη στη σταθερή περιεκτικότητα σε δραστικές ουσίες, σε ποσότητα και χρόνους που ικανοποιούν τις ανάγκες ανάπτυξης νέων προϊόντων. Πρόκειται για μεγαλόπνοο έργο ετών, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή/ Τομέας Φαρμακογνωσίας [Πανεπιστήμιο Αθηνών], αποτελώντας φυσική συνέχεια της κληρονομιάς και εις βάθος γνώσης των βοτάνων που προέρχεται από το ομοιοπαθητικό φαρμακείο-αφετηρία της ιστορίας της ΚΟΡΡΕΣ. Η μελέτη λειτουργίας της Μονάδας και η υλικο-τεχνική υποδομή -κάποια από τα μηχανήματα σχεδιάστηκαν ειδικά, ώστε να πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές- συνθέτουν τη μοναδικότητα και πρωτοπορία του εγχειρήματος. Ο περιβαλλοντικά φιλικός χαρακτήρας της Μονάδας, κεντρικός άξονας στο σχεδιασμό της, συνίσταται σε διάφορα επίπεδα –εξοικονόμησης ενέργειας, ποσοστού απόδοσης του εκχυλίσματος, χρήσης περιβαλλοντικά φιλικών διαλυτών [σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική χρήσης επιβλαβών οργανικών διαλυτών], ελαχιστοποίησης και αξιοποίησης αποβλήτων διαδικασίας [χρησιμοποιούνται ως βιο-λίπασμα ή αξιοποιούνται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιολογικής Γεωργίας για την απομόνωση φυσικών ζιζανιοκτόνων στο πλαίσιο των βιολογικών καλλιεργειών].
 
 
Η Μονάδα Εκχυλίσεως είναι μία από τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποίησε η ΚΟΡΡΕΣ τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας, οι στρατηγικές κινήσεις αύξησης του ποσοστού συμμετοχής ή εξαγοράς εταιρειών που εξυπηρετούν την περαιτέρω επέκταση του δικτύου διανομής, όπως η Φάρμακον Β. Ελλάδος [100%] και η γερμανική District Two [50%], αλλά και η διαρκής αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε ανταπόκριση των αυξημένων αναγκών.
 
ΕΡΕΥΝΑ
 
Με οδηγό ένα Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Καθηγητών στους τομείς της Βιοχημείας, Φαρμακογνωσίας και Κλινικής Δερματολογίας μελετώνται τα εκχυλίσματα και ‘κατευθύνεται’ η συμμετοχή της εταιρείας σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στα φυσικά προϊόντα και στη βιοχημεία του δέρματος. Στο πλαίσιο αυτό, το 2014 πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξάγει η ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με 8 πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα σχετικά με την αντιγηραντική και αντιηλιακή δράση 3,600 φυσικών αντιοξειδωτικών δραστικών [From Biodiversity to Chemodiversity: Novel Plant Produced Compounds with Agrochemical and Cosmetic Ιnterest, AGROCOS]. Η συγκεκριμένη ερευνητική πρόταση διακρίθηκε με τον υψηλότερο βαθμό πανευρωπαϊκά ανάμεσα σε 106 συμμετέχοντες και 11 συνολικά μελέτες, λαμβάνοντας έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή.
 
Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης ΚΟΡΡΕΣ αξιοποιεί τα ερευνητικά ευρήματα στην ανάπτυξη των προϊοντικών συνθέσεων που παρασκευάζονται στην παραγωγική μονάδα, πιστοποιημένη κατά Ecocert, ISO 9001 και ISO 13001 [περιβαλλοντική πιστοποίηση]. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης παραμένει σταθερή, απορροφώντας 6% του ετήσιου προϋπολογισμού.
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε