Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορυφώνεται η αυγουστιάτικη έξοδος – Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι η κίνηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

To δεύτερο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου εγκαταλείπει από αυτό το Σαββατοκύριακο με κάθε δυνατό μέσο τα αστικά κέντρα. 90-100% η πληρότητα των συμβατικών πλοίων για Κυκλάδες και Κρήτη.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες της Τροχαίας για την κίνηση στις εθνικές οδούς που αναμένεται αυξημένη μετά τη λήξη της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων, επί ποδός και το λιμενικό καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά. Για άλλωστε οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ενισχύουν τα δρομολόγιά τους. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι στιγμής η κίνηση στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Σε σχέση με πέρυσι, πάντως, η κίνηση είναι μειωμένη. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν αναχωρήσει από τον Πειραιά 14 πλοία με 13.300 επιβάτες και 2.376 αυτοκίνητα, ενώ αναμένεται η αναχώρηση ακόμα 20 πλοίων, η πληρότητα των οποίων φτάνει στο 100%. Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσουν 10 δρομολόγια και από το Λαύριο 18. Η έξοδος από τον Πειραιά θα κορυφωθεί το Σάββατο, με τα δρομολόγια για Κυκλάδες και Κρήτη να αγγίζουν επίσης το 100% σε πληρότητα.

Εντύπωση, σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, προκαλεί το γεγονός πως οι ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν χωρίς το αυτοκίνητό τους, θέλοντας να εξοικονομήσουν χρήματα. Μεγάλη μείωση παρουσιάζει και η ζήτηση των εισιτηρίων στα ταχύπλοα με προορισμό τις Κυκλάδες. Παράδειγμα για δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τα λεγόμενα «γρήγορα» πλοία αναχωρούν με αρκετές θέσεις κενές. Ο κόσμος επιλέγει τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για λόγους οικονομίας.

Το λιμενικό σώμα απηύθυνε έκκληση στους ταξιδιώτες να φτάνουν στο λιμάνι τουλάχιστον μια ώρα πριν από τον απόπλου του πλοίου τους ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 30 Ιουλίου έως το πρωί της Παρασκευής πέρασαν από τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου 318.000 οχήματα, ενώ από τα διόδια Αθηνών-Θεσσαλονίκης διήλθαν 254.000 οχήματα. Μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, οι άνδρες της Τροχαίας θα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Μειωμένη κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει φέτος και η κίνηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.177 πτήσεις, από τις οποίες 1.005 εσωτερικού και οι υπόλοιπες εξωτερικού.

546 τακτικές πτήσεις και 6 τσάρτερ έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν 497 τακτικές και 28 πτήσεις τσάρτερ. Την Κυριακή θα γίνουν 528 τακτικές και 8 τσάρτερ και τη Δευτέρα 532 τακτικές και 32 τσάρτερ.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι το Ηράκλειο της Κρήτης, με μεγάλη διαφορά, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Χίος, ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προτιμούν περισσότερο το Παρίσι, τη Λάρνακα, το Λονδίνο, τη Ρώμη και τη Κωνσταντινούπολη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε