Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κόβουν τη σύνταξη 330 ευρώ σε 18.000 βορειοηπειρώτες!

Κόβουν τη σύνταξη 330 ευρώ σε 18.000 βορειοηπειρώτες!

Δεν έχουν τέλος οι περίεργες περικοπές συντάξεων.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε ερώτησή του 18.000 Βορειοηπειρώτες χάνουν το δικαίωμα σύνταξης 330 ευρώ!

Διαβάστε την ερώτηση του Γιάννη Μιχελάκη:

Δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας οι Βορειοηπειρώτες, ως ομογενείς και εφόσον διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, δικαιούνται την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ, που ανέρχεται στα 330 ευρώ.

Οι περίπου 18.000 ομογενείς μας από τη Βόρειο Ήπειρο, οι οποίοι λαμβάνουν σήμερα την ανωτέρω σύνταξη, εκφράζουν την εύλογη και δικαιολογημένη διαμαρτυρία τους προς την ελληνική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τον δρομολογούμενο ανασχεδιασμό των προϋποθέσεων για την σύνταξη ανασφαλίστων, κινδυνεύουν να απωλέσουν το υφιστάμενο συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εν λόγω ανασχεδιασμού προβλέπεται ως προϋπόθεση καταβολής της ανωτέρω σύνταξης η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα κατά τα 20 τελευταία έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση.

Όμως εάν αναλογιστούμε ότι οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν το έτος 1998, όταν δηλαδή θεσπίστηκε για πρώτη φορά το επίμαχο δικαίωμα, θα έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας ήδη από το έτος 1978, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το μαζικό κύμα εισόδου των Βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα έλαβε χώρα από το 1990 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε