Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κόβουν το κάπνισμα και μέσα στα αυτοκίνητα

Την ώρα που αρκετά μέλη της κυβέρνηση πιέζουν για χαλάρωση στο μέτρο του καπνίσματος ο υπουργός υγείας φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κόψει το κάπνισμα μέσα στα ιδιωτικά αυτοκίνητα!

Σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να επεκτείνει το μέτρο και στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε χθες σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου.
 
Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην προστασία των επιβατών και δη των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα και στην αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.
 
Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ, υπό προϋποθέσεις, ισχύει ήδη σε αρκετές χώρες. Ως παράδειγμα αναφέρεται η Αυστραλία, όπου το κάπνισμα σε ΙΧ αυτοκίνητο απαγορεύεται όταν μέσα σε αυτό βρίσκονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Το ίδιο συμβαίνει στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κύπρο, στη Νότια Αφρική και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Στην Ταϊβάν απαγορεύεται το κάπνισμα στους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων και στην Ιταλία υπάρχουν «τσουχτερά» πρόστιμα για τους οδηγούς ΙΧ οι οποίοι καπνίζουν παρουσία παιδιών. Σοβαρές συζητήσεις για την εφαρμογή του μέτρου γίνονται αυτή την περίοδο και σε πολλές άλλες χώρες.
 
Διαβάστε επίσης:

Οι καπνιστές…ξανάρχονται

 

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε