Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόβουν το ρεύμα σε 50.000

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μέχρι χθες οι εντολές ήταν 20.000, μέσα στα επόμενα 24ωρα όμως θα προστεθούν άλλες 30.000 και έτσι ενώ η ΔΕΗ και το υπουργείο έλεγαν ότι οι εντολές ήταν για απλήρωτους λογαριασμούς που δεν είχαν να κάνουν με το χαράτσι, τώρα τα δεδομένα αλλάζουν.

“Ξαφνικά” και ενώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί “στοιβάζονταν” στη ΔΕΗ άρχισε “πογκρομ” διακοπών”. Εν μέσω κρίσης από μια κατά τα άλλα ΔΕΚΟ που κατά περίπτωση αρνείται τις εντολές του υπουργείου.
“Δεν μπορώ να κόψω τα προνόμια υπαλλήλων και συνταξιούχων” έλεγε απαντώντας στον υπουργό ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ μερικές ημέρες πριν, αλλά τώρα δια του εκπροσώπου της η ΔΕΗ λέει ότι δεν μπορεί να παραβεί το νόμο. Τα καλά και συμφέροντα δηλαδή, που… τυχαία ευνοούν και τα έσοδα που θέλει να παρουσιάσει το υπουργείο και έτσι σε αυτό το σημείο οι δύο πλευρές τα βρίσκουν…
Πέρα από την… αγωνιστική γυμναστική της ΓΕΝΟΠ που λέει ότι θα εμποδίσει τις διακοπές ηλεκτροδότησης πλέον όποιος δεν έχει κάνει αίτηση εξαίρεσης από το χαράτσι μέσω λογαριασμού και έχει απλήρωτους λογαριασμούς θα βρεθεί χωρίς ρεύμα. Αυτό είπε ξεκάθαρα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
“Δεν πρόκειται να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανέναν που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων” έχει πει ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μόνο άτομα που βεβαιωμένα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και άνθρωποι με ελάχιστα εισοδήματα που δεν μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης:
Η μεγάλη κοροϊδία με τις διακοπές ρεύματος και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε