Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Ομάδα νεαρών, φορώντας κουκούλες, εισέβαλε το πρωί στο κέντρο διαχείρισης υπολογιστικών συστημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με σκοπό να εμποδίσει τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που γίνεται σήμερα στο Ίδρυμα, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι φοιτητές σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσαν φθορές στον εξοπλισμό της αίθουσας η οποία τελεί υπό κατάληψη, ενώ η εφορευτική επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να παραταθούν οι εκλογές.

Το Newsit βρέθηκε λιγη ώρα μετά την εισβολή των φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και μίλησε με τους φοιτητές που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Οι ίδιοι αρνούνται οτι προκάλεσαν φθορές στην αίθουσα και λένε στο Newsit πως ουδέποτε μπηκαν μέσα φορώντας κουκούλες. Ωστόσο αρνήθηκαν να μας επιτρέψουν να μπούμε στην αιθουσα και να διαπιστώσουμε εάν λένε αλήθεια ή όχι. Εργαζόμενοι στη φύλαξη του πανεπιστημίου λένε πως πράγματι οι φοιτητές δεν προκάλεσαν φθορές στην αίθουσα αλλά κατέβασαν μόνο τον διακόπτη για να σταματήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από την εκλογική διαδικασία και εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νόμο πλαίσιο της Διαμαντοπούλου.

Εργαζόμενοι στη φύλαξη του πανεπιστημίου λένε πως πράγματι

Η ψηφοφορία, πάντως, μπορεί να συνεχιστεί για όσους είχαν μεταφέρει τους προσωπικούς τους κωδικούς, μέσω των οποίων ψηφίζουν, στις προσωπικές τους διευθύνσεις και δεν τους άφησαν στους υπολογιστές των γραφείων τους στο πανεπιστήμιο.

Αυτοί μπορούν να ψηφίσουν χωρίς προβλήματα απ’ όποιο σημείο και αν βρίσκονται. Αντίθετα όσοι δεν μετέφεραν τους κωδικούς τους, δεν μπορούν να ψηφίσουν από το γραφείο τους στο πανεπιστήμιο.

Εως τις 9.45 το πρωί είχαν ψηφίσει 174 καθηγητές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μακεδονία: Αδυναμία διεξαγωγής εκλογών σε τρία πανεπιστήμια!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε