Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

“Κούρεμα” 15- 20% και στις αποδοχές των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

– Συνεχίζουν να παίρνουν 18 μισθούς στα ΕΛΠΕ και… έληξαν την απεργία
– ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΛΙΜΑΝΙΑ- Εταιρίες Ύδρευσης γλιτώνουν την… ψιλή
– Η τροπολογία θα κατατεθεί πιθανότατα σήμερα στη Βουλή

Άλλο καθεστός θα ισχύσει στις ΔΕΚΟ που είναι στο χρηματιστήριο, αλλά η Τρόικα επιμένει να επεκταθεί και το ενιαίο αλλά και η εφεδρεία (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ωστόσο οι εργαζόμενοι με την τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση φαίνεται ότι γλιτώνουν το πλαφόων των 1.900 ευρώ, ενώ κάποιοι, όπως οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) διατηρούν ακόμη και τους 18 μισθούς που λαμβάνουν, αλλά παρόλα αυτά θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταθέσει τροπολογία στην Βουλή η οποία θα προβλέπει ότι “το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης, του οργανισμού ή της εταιρείας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στις 31/12/2009”.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, ουσιαστικά θα σημάνει μία μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ που υπολογίζεται σε περίπου 15%-20% με βάση τις τρέχουσες αμοιβές.

Στη συγκεκριμένη διάταξη υπόκεινται οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων στις οποίες:

– Το δημόσιο είναι πλειοψηφών μέτοχος

– Το δημόσιο ή νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο ν. 3429/2005 περί ΔΕΚΟ διορίζουν ως μέτοχοι μόνα ή από κοινού την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

– Η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από μέτοχο μειοψηφίας.

Οι εταιρείες που «φωτογραφίζονται» μέσα από αυτή την τροπολογία είναι η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και Αγροτική.

Αντίθετα, εξαιρούνται από αυτό το «κούρεμα» τα Ελληνικά Πετρέλαια, εξ’ ου και νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ είχαν αποφασίσει την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης.

Όλοι, ανεξαιρέτως όμως, οι εργαζόμενοι σε εισηγμένες ΔΕΚΟ γλιτώνουν το πλαφόν των 1.900 ευρώ μηνιαίως το οποίο έχει τεθεί για τις πάσης φύσεως αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο ισχύει για τους εργαζόμενους των υπολοίπων ΔΕΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά τον πανικό, έληξε η απεργία στα ΕΛΠΕ

15% μειώσεις στους μισθούς Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών και Ιατρών

Νέο Σοκ!Ακόμη 20% μείον οι μισθοί των στρατιωτικών!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε