Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κούρεμα” μισθών για 280.000 υπαλλήλους του Δημοσίου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Στο στόχαστρο οι ένστολοι, οι γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί και καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ
– Έρχεται “τσεκούρι” στα επιδόματα με εντολή Τρόικας
– Δεν θα είναι οριζόντιες οι μειώσεις, λέει το υπουργείο

Στις 16 Ιανουαρίου καταφτάνουν τα στελέχη της Τρόικας και όλα δείχνουν ότι ως και τις 15 θα ακούμε καθημερινά και ένα νέο μέτρο.
Αυτή τη φορά δεν μιλάμε για “προσωρινά” μέτρα, αλλά τα λεγόμενα μόνιμου χαρακτήρα που απαιτεί η Τρόικα και έτσι όσοι έμειναν εκτός ενιαίου μισθολογίου, όσοι υπάγονται δηλαδή στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, παίρνουν σειρά για να μπει ο μισθός τους στο… κρεβάτι του Προκρούστη.
Είναι λοιπόν θέμα ημερών να γίνουν οι ανακοινώσεις για περικοπές στους μιθούς όσω εξαιρέθηκαν απ’ το ενιαίο. Δηλαδή για δικαστές, μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, γιατρούς του ΕΣΥ, διπλωματικούς υπάλληλους, ιατροδικαστές, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αρχιερείς και μουσικούς.
Οι μειώσεις όπως υπόσχεται το υπουργείο δεν θα είναι οριζόντιες. Όμως θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν το επίδομα γάμου που θα αντικατασταθεί από οικογενειακή παροχή μόνο σε όσους έχουν παιδιά, αλλά και του επιδόματος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Επίσης θα καταργηθούν τα επιδόματα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και βιβλιοθήκης, που λαμβάνουν οι δικαστικοί, η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε συνέδρια, που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί, η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, που χορηγείται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων και στα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η “Ναυτεμπορική” θα διατηρηθούν, αλλά θα περικοπεί το ύψος τους, το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, τα επιδόματα κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το ερευνητικό επίδομα για τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Διαβάστε επίσης:
Θέλουν εδώ και τώρα κατάργηση του βασικού μισθού και μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε