Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Κουρεμένες” από του χρόνου οι επιστροφές φόρου

Τα πάνω-κάτω έρχονται με τον νέο χρόνο, οι επιστροφές, για τους τυχερούς που θα πάρουν, θα περνούν από νέο

“αυτοματοποιημένο” σύστημα για να αποφευχθεί το φετινό αλαλούμ, όμως αυτό το σύστημα είναι παράλληλα και … κουρείο!
Τα καλά νέα είναι ότι όσοι υποβάλλουν τη δήλωση νωρίς και χωρίς λάθη τόσο πιο γρήγορα θα γίνεται η εκκαθάριση και θα “έρχεται” η επιστροφή, αφού με την ηλεκτρονική πλέον υποβολή θα “μπαίνει” αυτόματα και ένας κωδικός προτεραιότητας βάση του οποίου θα γίνεται η εκκαθάριση (αυτό για να κοπούν τα “γρηγορόσημα” και οι μίζες στις εφορίες για να παρακάμψουν κάποιοι την ουρά-διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).
Οι φορολογούμενοι θα παίρνουν μάλιστα και μια πιθανή ημερομηνία επιστροφή οφειλόμενων ποσών.
Τα άσχημα νέα είναι ότι μεταξύ εκκαθάρισης και επιστροφής θα παρεμβάλλεται… συμψηφισμός!
Η Εφορία θα προβαίνει στον αυτόματο συμψηφισμό των χρεών του οφειλέτη με επιστροφές φόρων χωρίς να απαιτείται αίτηση από τον υπόχρεο. Επιπλέον εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο συμψηφισμός των επιστροφών φόρου να γίνεται όχι μόνο με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δικαιούχων προς τις εφορίες και τα τελωνεία, αλλά και προς άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στις περιπτώσεις αυτές, πάντως, θα απαιτείται απόφαση του αρμόδιου υπουργού.
Ο επιστροφές θα συσχετίζονται με το είδος του φόρου και θα ανέρχονται σε συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα, ανάλογα με την εξέλιξη των εισπράξεων. Για παράδειγμα, εάν οι εισπράξεις ΦΠΑ είναι αυξημένες, αυτόματα θα αυξάνονται και οι επιστροφές ΦΠΑ.
Βέβαια η αυτοματοποίηση δεν είναι απαραίτητα κακή, αρκεί το κράτος αφού αφαιρεί τις οφειλές των ποσών να δίνει πράγματι άμεσα τα χρήματα στον πολίτη καθώς τα δεδομένα των τελευταίο ημερών με τα ταμεία να είναι στο μείον … μάλλον δεν προμηνύουν ευχάριστα και για του χρόνου…

Διαβάστε επίσης:
Αν είναι δυνατόν! Παίρνουν μίζα για να επιστρέψουν το φόρο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε