Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου για την οικονομία

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
– Στο Μαξίμου Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος
– Οι τελικές αποφάσεις ενόψει ΔΕΘ

– Τα έσοδα και νέα μέτρα από Σεπτέμβρη

“Βαριά” η ατζέντα του Γ. Παπανδρέου σήμερα με δύο τετ α τετ για την οικονομία τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, όσο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Το πρώτο ραντεβού του Πρωθυπουργού είναι με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ ακολουθεί στη μία η συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο.

Στο τραπέζι θα πέσουν εκ νέου η μείωση στα έσοδα, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αλλά και τα νέα μέτρα που έρχονται από Σεπτέμβρη, πολύ νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζε η Κυβέρνηση.
 
Κρίσιμο είναι το ερώτημα αν η ατζέντα του Πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ εκτός από νέα σκληρά μέτρα θα περιλαμβάνει και κάποιες παροχές, έστω περιορισμένες, ερώτημα που μένει να απαντηθεί σε αυτές τις συναντήσεις.

Θέμα που θα τεθεί επί τάπητος θα είναι και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο μετά και τα αποτελέσματα των stress test.

Επανειλημμένως τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν προτρέψει τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε συμμαχίες και συγχωνεύσεις.

Ο  Πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, για ζητήματα που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε