Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρίσιμη μέρα για το αδιέξοδο με τα φορτηγά! Αλλαγές Ρέππα ως ένδειξη καλής θέλησης

(ΦΩΤΟ NEWSIT)

– Θα κάνουν σήμερα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους
– Αλλαγές στο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή ως κίνηση καλής θέλησης

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες των ιδιοκτητών φορτηγών με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Οπως ανακοινώθηκε θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.

Στις 12.00 το μεσημέρι η ομοσπονδία των φορτηγών δημόσιας χρήσης αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις της στην επιτροπή της βουλής.

Φτάνουν στην Αθήνα και οι πρόεδροι Ομοσπονδιών από άλλες περιοχές της Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία.

Την ίδια ώρα, ωστόσο ο κ. Ρέππας στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προχώρησε σε αλλαγές ως ένδειξη καλής θέλησης. Δείτε ποιές είναι αυτές οι αλλαγές

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα με τους κυρίους Ρέππα, Βούγια και τον γ.γ. Χάρη Τσιόκα, οι αυτοκινητιστές δήλωσαν ότι η συζήτηση ήταν «μια από τα ίδια», καθώς, όπως άφησαν να εννοηθεί, και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους. Δηλαδή το υπουργείο λέει ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει και οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να συνεχιστεί ο διάλογος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε η συζήτηση δεν κατέληξε πουθενά, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση κατανοεί το πρόβλημά τους αλλά δεν μπορεί να το επιλύσει. Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να δώσει λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, αφού, όπως σημείωσε, οι αυτοκινητιστές δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Βυτιοφορέων κ. Γιώργος Τσάμος, αποκάλυψε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο και αφορούν το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως αυτές οι διαβεβαιώσεις, κάτι, που όπως είπε ο κ. Τσάμος, ο υπουργός αρνήθηκε.

Οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να παραμείνει το 35% της αξίας της αδείας και η μεταβατική περίοδος να γίνει από τρία σε πέντε χρόνια, κάτι που όπως είπε δεν δέχθηκε ο υπουργός.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή το θέμα των ιδιοκτητών φορτηγών. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Παναγιωτόπουλος καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση και για τη σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και γιατί, όπως σημείωσε, άλλα τους υποσχέθηκε και άλλα έκανε.

«Ως ΝΔ θέλουμε να απευθυνθούμε στους ίδιους τους ιδιοκτήτες και να τους καλέσουμε να μην ‘τινάξουν στο αέρα’ την οικονομία της χώρας με τις δικές τους κινητοποιήσεις», συνέχισε, επισημαίνοντας πως οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και απαιτούν αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Κίνηση καλής θέλησης από Ρέππα – Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα φορτηγά

Έρευνα Newsit: Τα ευτράπελα της επιβολής πλαφόν στα καύσιμα

Χάος σε ολόκληρη τη χώρα από τους ιδιοκτήτες φορτηγών

Ρέθυμνο: Εντατικοί έλεγχοι για το πλαφόν στα καύσιμα

Υπ. Μεταφορών στο NewsIt: Στη φυλακή οι φορτηγατζήδες αν κάνουν κινητοποιήσεις

Σε απεργία και πάλι οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις