Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας της Κατερίνας – Τα τελευταία λόγια του Βενιζέλου Στρατάκη

Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας της Κατερίνας – Τα τελευταία λόγια του Βενιζέλου Στρατάκη

– Σήμερα στις Κάτω Αρχάνες το τελευταίο αντίο στην άτυχη Κατερίνα Καναβάκη
– Θυσιάστηκε για να σώσει τα παιδιά της, λέει ο πατέρας της στο newsit.gr
– Πως περιγράφει τα όσα έγιναν ο άνθρωπος που έσωσε τα παιδιά
– “Πάρε το παιδί, δεν μπορώ” του είπε ο άτυχος πατέρας πριν χαθεί στη φουρτουνιασμένη θάλασσα

Δυο χωριά σε βαρύ πένθος. Ένα ολόκληρο νησί θρηνεί το χαμό δυο νέων ανθρώπων. Δυο γονιών που θυσιάστηκαν κι έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά τους, χωρίς να σκεφτούν λεπτό ότι δεν ήξεραν καλό κολύμπι. Και οι ολιγοήμερες διακοπές σε ένα από τα αγαπημένα τους μέρη, μετατράπηκε σε τραγωδία που συγκλονίζει όλη τη χώρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης (16.08.2017) η Ροδιά, ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο, αποχαιρέτισε τον Βενιζέλο Στρατάκη. Η οικογένειά του, ο πατέρας του Γρηγόρης, η μητέρα του Μαρίκα και οι τρεις αδελφές του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Είχαν ξαναζήσει τον ίδιο πόνο όταν έχασαν τον Κώστα τους σε τροχαίο.

Σήμερα (17.08.2017) στις Κάτω Αρχάνες του Ηρακλείου, στις 10:00, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν την Κατερίνα Καναβάκη, τη σύντροφο του 35χρονου Βενιζέλου. «Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της. Θυσιάστηκε», ήταν οι λίγες λέξεις που κατάφερε να ψελλίσει ο πατέρας της, Αλέκος Καναβάκης σε επικοινωνία με το newsit.gr. Η οικογένειά του ζει δραματικές ώρες κι εκείνος πρέπει από τη μια να θάψει το παιδί του κι από την άλλη να σταθεί στο πλευρό των εγγονιών του.

Τα τέσσερα παιδιά που είδαν τους γονείς τους να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους, δεν γνωρίζουν ακόμη ότι μητέρα και ο πατέρας τους έχουν χάσει τη ζωή τους, αναφέρει το cretapost.gr. Πιστεύουν ότι οι γονείς τους είναι μεν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση αλλά νομίζουν ότι ζουν! Προσωρινά, οι δύο κόρες του 35χρονου, ο γιος και η κόρη της 37χρονης παραμένουν κάτω από τη φροντίδα στενών συγγενών τους μέχρις ότου – με τη συνδρομή ψυχολόγων – μάθουν την αλήθεια.

“Πάρε το παιδί, δεν μπορώ”

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια του Μανώλη Κατσαμά, του ανθρώπου που δεν δίστασε λεπτό να πέσει στη θάλασσα, να σώσει το 9χρονο αγόρι, τον γιο της Κατερίνας Καναβάκη και το μικρό κοριτσάκι, την κόρη του Βενιζέλου Στρατάτη. Αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια του άτυχου πατέρα, λίγο πριν χαθεί στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Όπως λέει στο newsit.gr ο Μανώλης Κατσαμάς, στον 35χρονο Βενιζέλο άρεσε πολύ η παραλία του Γεροποτάμου. Ο Βενιζέλος Στρατάκης ήταν εκπαιδευτής αλόγων και πήγαινε συχνά εκεί με τα άλογά του. Πριν από το μοιραίο βράδυ, η οικογένεια είχε κατασκηνώσει στην παραλία τρεις μέρες.

«Κάποια στιγμή είδα τον πατέρα και τη μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι κακό  συμβαίνει», είπε και περιέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές: «Άρχισα να βγάζω τα ρούχα μου για να βουτήξω. Έβλεπα τα παιδιά να πνίγονται. Μπαίνω και βγάζω πρώτα το αγοράκι. Ο πατέρας φαινόταν ότι δεν ήξερε μπάνιο ο άνθρωπος. Δεν μπορούσε να φτάσει γρήγορα στο παιδί. Αφήνω το αγοράκι έξω στην παραλία και ξαναμπαίνω για να σώσω το κοριτσάκι. Μαζί με εμένα βούτηξε και ο αδερφός μου για να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι. Έβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές και μου λέει ο πατέρας “πάρε την κόρη μου γιατί δεν μπορώ”. Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Βγήκα έξω μαζί με το παιδί και κοιτάζω πίσω μου και βλέπω ότι ούτε ο άντρας ούτε η γυναίκα μπορούσαν να βγουν μόνοι τους γιατί η θάλασσα ήταν πολύ φουρτουνιασμένη. Προσπαθήσαμε να τους σώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Τους παρέσυραν τα κύματα».

Καταγγελία: Δεν υπάρχει φουσκωτό του λιμενικού στο Ρέθυμνο!

Την ώρα που η οικογενειακή τραγωδία και ο θάνατος δυο νέων ανθρώπων συγκλονίζουν, αναγνώστης του newsit.gr, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, καταγγέλλει ότι το λιμενικό Ρεθύμνου διαθέτει μόνο ένα (!) φουσκωτό σκάφος και αυτό είναι… χαλασμένο!

«Το φουσκωτό σκάφος που διαθέτει το Ρέθυμνο με τόσους χιλιάδες τουρίστες που  βρίσκονται στη πόλη αυτό το διάστημα είναι χαλασμένο εδώ και καιρό. Είναι δυνατόν μια τουριστική περιοχή να μην διαθέτει σκάφος και το λιμεναρχείο και να ζητάει τη συνδρομή οχηματαγωγού; Μπορεί να πλησιάσει ένα τέτοιο πλοίο κοντά στην ακτή;», ανέφερε ο αναγνώστης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπολιμενάρχης Ρεθύμνου δήλωσε χθες Τετάρτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως «ζητήθηκε η συνδρομή του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Τσάμπιον Τζετ 2, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ρεθύμνου με πορεία για Ηράκλειο-Σαντορίνη».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις