Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Ζει με σκάγια στο σώμα του!

Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης με τον 9χρονο. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Oκτώ χρόνια μετά την περιπέτεια που έζησε στην ηλικία των 9 ετών, ο 17χρονος Βασίλης Κοκοτάκης από την Βιάννο εξακολουθεί να κουβαλάει μέσα του κάποια από τα δεκάδες σκάγια που είχαν «καρφωθεί» στο σώμα του όταν εκπυρσοκρότησε το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε οικογενειακός φίλος.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο μετά και το γράμμα που είχε αποστείλει το μικρό αγόρι στον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη και στο οποίο ο μαθητής ζητούσε να ληφθούν μέτρα κατά της οπλοφορίας και οπλοχρησίας στο νησί.

Μάλιστα, μπροστάρης της εκστρατείας που είχε ξεκινήσει ήταν ο λαοφιλής μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ωστόσο οι προσπάθειες που είχαν καταβληθεί από προσωπικότητες του πνεύματος αλλά και όσες άλλες ακολούθησαν, ουσιαστικά έπεσαν στο … κενό.

Σύμφωνα με το Cretalive προχθές συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αγωγή της οικογένειας του 17χρονου σήμερα Βασίλη εναντίον του κατόχου της κυνηγετικής καραμπίνας με την οποία διεκδικεί αποζημίωση.

Όπως ανέφερε στην «Πατρίδα» ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπάμπης Πυροβολάκης, ο έφηβος πλέον Βασίλης εξακολουθεί να παρακολουθείται από γιατρούς καθώς κάποια από τα σκάγια που τον είχαν τραυματίσει, παραμένουν στο σώμα του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί με την καταδίκη των υπαιτίων του τραυματισμού του παιδιού – φυσικά επρόκειτο για ατύχημα – ενώ πλέον εκκρεμεί η απόφαση του αστικού μέρους.

Σημειώνεται ότι η ζωή του 9χρονου αγοριού είχε κινδυνεύσει σοβαρά και είχε νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Εντατική Μονάδα Παίδων.

Το αγοράκι έκανε βόλτα με το ποδήλατο του όταν συνέβη το κακό. Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και τους εμπλεκόμενους στο ατύχημα καθώς ήταν μία κακή στιγμή που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για τον 9χρονο.

Διαβάστε

Ρόδος: Τους έπιασαν με τα αρχαία στα χέρια – Θα τα πούλαγαν για 3 εκατομμύρια! ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε