Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρουαζιερόπλοια μήκους 350 μέτρων θα δένουν στον Πειραιά

Κρουαζιερόπλοια μήκους 350 μέτρων θα δένουν στον Πειραιά

Ένα τεράστιο έργο επέκτασης του επιβατικού λιμένος Πειραιά στη νότια πλευρά, που θα εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, μήκους άνω των 350 μ. και ύψος έως και 40 μ., βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης, καθώς η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, πήρε τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Το έργο, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, θα έχει κόστος 230 εκ. ευρώ. Θα αποτελείται από τέσσερις βραχίονες και τρεις λιμενολεκάνες, οι οποίες θα δίνουν θέση συνολικά σε 6 κρουαζιερόπλοια. Το βάθος της θάλασσας στην περιοχή είναι 65 μ. και για την κατασκευή των προβλητών θα χρειαστούν 7,5 εκατομμύρια κυβικά επιχώσεων. Κάθε προβλήτα θα έχει μήκος 300 μ., εκτός από την τελευταία -η οποία θα εκτείνεται προς στην ανοιχτή θάλασσα-, που θα έχει μήκος 400 μ.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 24.000 τ. μ. που θα στεγάζει την υπηρεσία τελωνείου, έναν χώρο επισκεπτών και duty free καταστήματα, καθώς και μια περιφερειακή οδός, παράλληλη της υφιστάμενης, μήκους 700 μ. και πλάτους 15 μ. (με τέσσερις λωρίδες) για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Στην περιοχή των προβλητών θα δημιουργηθεί και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:
To «πράσινο» κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά

Το χλιδάτο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου έρχεται στον Πειραιά – ΦΩΤΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε