Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρούσμα φυματίωσης σε γνωστό εστιατόριο στο Σύνταγμα

Κρούσμα φυματίωσης σε γνωστό εστιατόριο στο Σύνταγμα

Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής προέκυψε ένα κρούσμα φυματίωσης σε εργαζόμενο σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος ήδη νοσηλεύεται υπό θεραπευτική αγωγή στο νοσοκομείο “Η Σωτηρία”.

Σύμφωνα με τον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux όλων των εργαζομένων στο εστιατόριο από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται.

Στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, με το οποίο επικοινωνήσαμε, το ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε σήμα για το περιστατικό στις 6 Ιουλίου και εν συνεχεία ενημερώθηκε και η Περιφέρεια, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε